«Γιορτές της Γης» στο απολιθωμένο δάσος της Μυτιλήνης

«Γιορτές της Γης» στο απολιθωμένο δάσος της Μυτιλήνης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μια εκδήλωση με θέμα τα απολιθωμένα δάση και τα τεκμήρια της εξέλιξης της ζωής στη Γη, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας απολιθωμένου δάσους Λέσβου.


Ομιλητές της εκδήλωσης στο Σίγρι θα είναι ο Πρόεδρος της Εταιρείας Παλαιοντολογίας της Κίνας, Qun Yang  και ο καθηγητής Yongdong Wang.

Στην εκδήλωση, που θα συντονίσει ο διευθυντής του μουσείου, Νίκος Ζούρος, θα παρουσιαστούν τα νεότερα αποτελέσματα της έρευνας για τη σημασία των απολιθωμένων δασών που έχουν ανακαλυφθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα.


Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκπληκτικής ομορφιάς και μοναδικά απολιθωμένα δάση που «διηγούνται εκπληκτικές ιστορίες για το παρελθόν και το μέλλον της γης».


«Η ιστορία της γης καταγράφεται στα απολιθώματα, ζωντανούς οργανισμούς που υπήρχαν στη γη μας εκατομμύρια χρόνια πριν την εμφάνιση του ανθρώπου και αποτελούν μοναδικά τεκμήρια για τη γεωιστορική εξέλιξή της. Οι παλαιοντολόγοι, γνωρίζοντας τις συνθήκες ζωής των οργανισμών αυτών, αποκαλύπτουν την ιστορία της γης και μας βοηθούν να ανακαλύψουμε το μέλλον του πλανήτη μας» λέει ο καθηγητής κ. Νίκος Ζούρος.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM