WhatsApp: Τέλος οι ανεπιθύμητες κλήσεις μ' ένα κλικ

WhatsApp: Τέλος οι ανεπιθύμητες κλήσεις μ' ένα κλικ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το WhatsApp κυκλοφόρησε μια νέα λειτουργία κατά την οποία οι χρήστες μπορούν να κάνουν αυτόματα σίγαση εισερχόμενων κλήσεων από άγνωστους αριθμούς, με σκοπό να εξαλείψει τα spam και τις απάτες.

Σύμφωνα με έρευνες εξάλλου, οι περισσότεροι χρήστες του WhatsApp δεν απαντούν σε κλήσεις που προέρχονται από άγνωστους αριθμούς και ο κύριος λόγος είναι ότι το 99% εξ αυτών των κλήσεων προέρχονται από «ανεπιθύμητους».

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες του WhatsApp είναι να κατευθυνθούν στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, να πατήσουν «Απόρρητο», μετά να επιλέξουν «Κλήσεις» και να ενεργοποιήσουν την λειτουργία «Σίγαση άγνωστων καλούντων». Το WhatsApp αναφέρει ότι η λειτουργία θα βοηθήσει στην εξάλειψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων, spams και κλήσεων από άγνωστα άτομα, με σκοπό την προσασία των χρηστών.

Όταν είναι ενεργοποιημένη, η νέα δυνατότητα θέτει σε σίγαση όλες τις εισερχόμενες κλήσεις από άγνωστους αριθμούς,συμπεριλαμβανομένων τόσο των ηχητικών όσο και των οπτικών ειδοποιήσεων. Ωστόσο, οι κλήσεις εμφανίζονται στη λίστα των πρόσφατων κλήσεων με τη σημείωση «σίγαση άγνωστου αριθμού» δίπλα τους.

Το WhatsApp λανσάρει τη λειτουργία αφού οι χρήστες ανέφεραν αύξηση στις ανεπιθύμητες κλήσεις στην εφαρμογή.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ