ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Twitch: Τεράστια διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων - «Έγινε σφάλμα στον server»

Twitch: Τεράστια διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων - «Έγινε σφάλμα στον server» Facebook Twitter
0

Σε ανακοίνωσή του, το Twitch ανέφερε ότι ένα «σφάλμα» προκάλεσε την άνευ προηγουμένου διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Τα δεδομένα αυτά φέρονται να περιλαμβάνουν τον εσωτερικό κώδικα και τα έγγραφα του Twitch, καθώς και τις πληρωμές που έγιναν σε χιλιάδες κορυφαίους streamers οι οποίοι τη χρησιμοποιούν. 

Το Twitch από την πλευρά του δηλώνει πως η παραβίαση προκλήθηκε από μια «αλλαγή διαμόρφωσης του διακομιστή» που «εξέθεσε» ορισμένα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν όλα τα δεδομένα που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο είναι γνήσια.

Η εταιρεία που αποτελεί θυγατρική της Amazon δήλωσε επίσης ότι η παραβίαση αφορούσε «μια αλλαγή διαμόρφωσης του διακομιστή του Twitch στην οποία έπειτα έγινε πρόσβαση από κακόβουλο τρίτο μέρος (χάκινγκ)». «Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, είμαστε ακόμη στη διαδικασία να κατανοήσουμε λεπτομερώς τις συνέπειες», προσθέτει η εταιρεία. 

Ενώ οι streamers του Twitch και οι θεατές προσπαθούν ήδη να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους για λόγους ασφαλείας, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν είχε «καμία ένδειξη» ότι τα στοιχεία σύνδεσης παραβιάστηκαν και ότι «δεν αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών, έτσι ώστε να μην μπορούν να εκτεθούν αυτού του είδους οι οικονομικές πληροφορίες».

Στο μεταξύ, ομάδες ειδικών της κυβερνοασφάλειας εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν πόσο εκτενής είναι η διαρροή δεδομένων που έγινε. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bryan Johnson

Υγεία & Σώμα / «Ζήστε, χωρίς να γεράσετε»: Ο γιατρός των εκατομμυριούχων που «παγώνει» τον χρόνο αποκαλύπτει τις μεθόδους του

Τα τρία επίπεδα μιας ζωής που για την ώρα μπορούν να πληρώσουν λίγοι, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι διαθέσιμα σε όλους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ