Twitch: Τεράστια διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων - «Έγινε σφάλμα στον server»

Twitch: Τεράστια διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων - «Έγινε σφάλμα στον server» Facebook Twitter
0

Σε ανακοίνωσή του, το Twitch ανέφερε ότι ένα «σφάλμα» προκάλεσε την άνευ προηγουμένου διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Τα δεδομένα αυτά φέρονται να περιλαμβάνουν τον εσωτερικό κώδικα και τα έγγραφα του Twitch, καθώς και τις πληρωμές που έγιναν σε χιλιάδες κορυφαίους streamers οι οποίοι τη χρησιμοποιούν. 

Το Twitch από την πλευρά του δηλώνει πως η παραβίαση προκλήθηκε από μια «αλλαγή διαμόρφωσης του διακομιστή» που «εξέθεσε» ορισμένα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν όλα τα δεδομένα που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο είναι γνήσια.

Η εταιρεία που αποτελεί θυγατρική της Amazon δήλωσε επίσης ότι η παραβίαση αφορούσε «μια αλλαγή διαμόρφωσης του διακομιστή του Twitch στην οποία έπειτα έγινε πρόσβαση από κακόβουλο τρίτο μέρος (χάκινγκ)». «Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, είμαστε ακόμη στη διαδικασία να κατανοήσουμε λεπτομερώς τις συνέπειες», προσθέτει η εταιρεία. 

Ενώ οι streamers του Twitch και οι θεατές προσπαθούν ήδη να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους για λόγους ασφαλείας, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν είχε «καμία ένδειξη» ότι τα στοιχεία σύνδεσης παραβιάστηκαν και ότι «δεν αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών, έτσι ώστε να μην μπορούν να εκτεθούν αυτού του είδους οι οικονομικές πληροφορίες».

Στο μεταξύ, ομάδες ειδικών της κυβερνοασφάλειας εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν πόσο εκτενής είναι η διαρροή δεδομένων που έγινε. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τech & Science / Πώς να εντοπίζετε τις ψευδείς πληροφορίες που έχουν δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη

Από εμφανή στοιχεία σε εικόνες μέχρι ειδικά εργαλεία, υπάρχουν ορισμένοι εύκολοι τρόποι να μην πέφτετε στην παγίδα της παραπληροφόρησης από την τεχνητή νοημοσύνη
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Τech & Science / Artemis II: Η NASA δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της Γης από το διαστημόπλοιο Orion

«Όσο μακριά κι αν φτάσουμε, παραμένουμε ένας κόσμος, που παρακολουθεί, ελπίζει και στοχεύει ψηλότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά το Κέντρο Ελέγχου της NASA για να περιγράψει μία από τις δύο εικόνες
THE LIFO TEAM
ΠΑΣΧΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Πάσχα 2026: Συμβουλές για να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές να καταναλώσετε τα βαμμένα αυγά

Τα αυγά μπορούν να βαφτούν και να καταναλωθούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες υγιεινής τροφίμων κατά το μαγείρεμα, την ψύξη και τον χειρισμό τους
THE LIFO TEAM