Το TED (Technology Entertainment Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ασχολείται με τις Ιδέες Που Αξίζει να Διαδοθούν. Σαν οργανισμός ξεκίνησε με διάφορα συνέδρια στην Αμερική, με πρώτο ένα τετραήμερο συνέδριο στο Μοντερέι της Καλιφόρνια το 1984, και στη συνέχεια ταξίδεψε έως τη Μεγάλη Βρετανία (ΤED Global). Σήμερα πραγματοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο.

 

Δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που αναζητούν καινούρια πράγματα να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες με τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου. Αρχικά η θεματολογία του περιοριζόταν στο τρίπτυχο τεχνολογία, ψυχαγωγία, σχέδιο. Σήμερα τα όρια έχουν διευρυνθεί καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει οποιαδήποτε ιδέα είναι ικανή να προσφέρει στο κοινό «food for thought». Ο κάθε ομιλητής έχει στη διάθεσή του 18 λεπτά προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις του.

 

TEDx Athens 2012 by Dewar's

 

Στις ετήσιες εκδηλώσεις έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς κορυφαίες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής και της επιστήμης από όλο τον κόσμο όπως ο Bill Clinton, ο Al Gore, ο Richard Dawkins, ο Bill Gates, ο Lary Page, ο Sergey Brin, η Isabel Allende και άλλοι.

 

Στην Ελλάδα το πρώτο TEDx Athens ξεκίνησε να λειτουργεί το 2009 και αποτελεί μία από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) ενώ χορηγός του είναι το Dewar's.

 Το Dewar's υποστηρίζει τις ενέργειες του TED και του TEDxAthens, ενισχύοντας έμπρακτα την ιδέα της μάρκας ότι «Κάποια πράγματα απλά αξίζει να τα κάνεις».

 

TEDx Athens 2012 by Dewar's

 

Το 2010 παρακολούθησαν το TEDx Athens 1000 άτομα ενώ το 2011 περισσότεροι από 1500 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις ομιλίες του διευθυντή του MOMA Glenn D. Lowry, τoυ συμβούλου πολιτικής επικοινωνίας Joe Trippi, του διευθυντή καινοτομίας της Microsoft Juliano Tubino και του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, ενός από τους νεαρότερους καθηγητές του MIT.

 

Η πρώτη εκδήλωση Salon στην Ελλάδα με θέμα τα Web Startups πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 στις 4:00μ.μ., στο The HUB Events με την υποστήριξη του Dewar's. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται κατά την παρούσα οικονομική συγκυρία, καθώς και ο ρόλος τον οποίο μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος Web Startups στα Βαλκάνια, πάντα με τη στήριξη του Dewar's που προωθεί εμπνευσμένες πρωτοβούλιες.

 

TEDx Athens 2012 by Dewar's

 

Οι εκδηλώσεις Salon είναι μικρότερες σε μέγεθος εκδηλώσεις, συγκεκριμένης θεματολογίας, που προηγούνται ή έπονται της ετήσιας εκδήλωσης του TEDxAthens.

 

Μάθετε περισσότερες πληφορίες για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σε επόμενο post!

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr