Πόσο θα κοστίζει ένα ταξίδι στο Διάστημα - Τι λένε οι άνθρωποι του Τζέφ Μπέζος

Πόσο θα κοστίζει ένα ταξίδι στο Διάστημα - Τι λένε οι άνθρωποι του Τζέφ Μπέζος Facebook Twitter
EPA
1

Από 200.000 έως 300.000 δολάρια θα χρεώνει κάθε διαστημικό ταξίδι η εταιρία του Τζεφ Μπέζος, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Oι πιθανοί πελάτες αλλά και η αεροδιαστημική βιομηχανία είχαν για καιρό την απορία πόσο θα κοστίζει το ταξίδι με το New Shephard, το διαστημικό όχημα της Blue Origin, της εταιρίας που έχει ιδρύσει ο Τζεφ Μπέζος. 

Στελέχη της εταιρίας ανακοίνωσαν σε επιχειρηματικό συνέδριο τον περασμένο μήνα πως προγραμματίζουν σύντομα δοκιμαστικές πτήσεις με επιβάτες και πως θα ξεκινήσουν να πουλούν εισιτήρια από την επόμενη χρονιά. 

Η εταιρία που εδρεύει κοντά στο Σιάτλ έχει κάνει γνωστό το σχήμα του διαστημικού οχήματος της που αποτελείται από ένα πύραυλο εκτόξευσης και μια αφαιρούμενη κάψουλα για τους επιβάτες.

Είναι όμως ιδιαίτερα φειδωλή όσον αφορά την διαδικασία παραγωγής και τις τιμές των εισιτηρίων. 

Τον περασμένο Μάιο ο ιδρυτής της Amazon είχε πει πως οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί. 

Όμως, ένας υπάλληλος της Blue Origin, υπό τον όρο της ανωνυμίας , αποκάλυψε στο Reuters πως τα εισιτήρια θα κοστίζουν από 200.000 έως 300.000 δολάρια. Ένας άλλος υπάλληλος, πάλι ανώνυμα είπε πως θα κοστίζουν «τουλάχιστον 200.000 δολάρια.»

Το διαστημικό όχημα New Shepard έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να μεταφέρει έξι επιβάτες σε υποτροχιακή πτήση σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Γη.  

Έτσι, οι επιβάτες θα έχουν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας πριν η κάψουλα επιστρέψει στην επιφάνεια της Γης με τη βοήθεια αλεξίπτωτων. Η κάψουλα έχει μεγάλα παράθυρα, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απολαύσουν τη θέα του διαστήματος. 

Ως τώρα το New Shepard έχει πραγματοποιήσει 8 δοκιμαστικές πτήσεις, δύο από αυτές με ανδρείκελα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές αυτοκινήτων. Καμία όμως με πραγματικούς επιβάτες. 

Η Blue Origin έχει σαν στόχο της να καταστήσει τον διαστημικό τουρισμό ένα σημαντικό τομέα στην διαστημική βιομηχανία, η οποία μαζί με τις διάφορες κρατικές διαστημικές υπηρεσίες έχει συνολικό τζίρο 300 δις δολάρια ετησίως. 

Ο Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έχει να ανταγωνιστεί στο συγκεκριμένο τομέα δύο άλλους μεγιστάνες, τον Ρίτσαρντ Μπράνσιον και τον Έλον Μασκ. 

Η Virgin Galactic , η εταιρία του Μπράνσον έχει ανακοινώσει πως ήδη έχει πουλήσει  650 εισιτήρια για τις δικές της διαστημικές πτήσεις, όμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία του πρώτου της  ταξιδιού. 

Από την άλλη η SpaceX εταιρία του Έλον Μασκ λέει πως ο απώτερος της στόχος είναι ο εποικισμός άλλων πλανητών. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές κάθε πτήση του New Shepard θα κοστίζει γύρω στα 10 εκατ. δολάρια.  Αν η τιμή είναι εντός των ορίων που αναφέρει το Reuters, από τη στιγμή που σε κάθε πτήση θα περιλαμβάνει μόνο 6 επιβάτες, αυτό σημαίνει πω θα είναι ζημιογόνα κατά αρκετά εκατ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters οι πρώτοι επιβάτες αναμένεται να είναι οι ίδιοι υπάλληλοι της εταιρίας του Μπέζος, όμως η εταιρία δεν έχει επιλέξει ακόμα συγκεκριμένα άτομα. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπετόβεν: Το αληνθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

Τech & Science / Μπετόβεν: Το αληθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

«Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση του προσώπου που γίνεται από το κρανίο του, χρησιμοποίησα την ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιούμε στις αστυνομικές υποθέσεις για την αναγνώριση των θυμάτων» λέει ο Σίσερο Μοράες
LIFO NEWSROOM
Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο, σύμφωνα με έρευνα

Τech & Science / Αμφίπολη: «Ο Τύμβος Καστά είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο», υποστηρίζει ερευνητής

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη ευθυγραμμίζεται με το ηλιακό φως του χειμερινού ηλιοστασίου, υποδηλώνοντας τελετουργική χρήση και πιθανή σύνδεση με τον Ηφαιστίωνα ή τον Μέγα Αλέξανδρο, σύμφωνα με μελέτη στο Nexus Network Journal
LIFO NEWSROOM
«Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Τech & Science / «Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Η μουσική, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από την ταινία «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, θα φτάσει στη Σελήνη σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια