Πώς μπορείτε να σβήσετε τις φωτογραφίες των παιδιών σας από το Google

google κινητό Facebook Twitter
AP Photo/Matt Rourke
0

Ένα εργαλείo που δίνει την δυνατότητα σε γονείς και ανήλικους να ζητήσουν την αφαίρεση φωτογραφιών τους από την αναζήτηση, δημιουργεί η Google.

Μέχρι τώρα, ο καθένας μπορούσε να ζητήσει να αφαιρεθεί η φωτογραφία του και τα προσωπικά του στοιχεία, εάν ανήκουν σε κατηγορίες όπως «ακατάλληλο, χωρίς συναίνεση» ή «στοιχεία ταυτότητας, ιατρικά στοιχεία, οικονομικά στοιχεία». Πλέον, σε αυτή τη λίστα προστίθενται και οι φωτογραφίες ανηλίκων.

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν να διαχειριστούν κάποιες μοναδικές προκλήσεις online, ειδικά όταν μία φωτογραφία τους είναι αναπάντεχα διαθέσιμη στο ίντερνετ», γράφει η Google στο blog της, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει ώστε να δοθεί στους νέους ανθρώπους περισσότερος έλεγχος για το ψηφιακό αποτύπωμά τους και το πού μπορούν να βρεθούν οι φωτογραφίες τους στην αναζήτηση».

Μέσω της φόρμας που έχει δημιουργήσει η Google, οι χρήστες μπορούν να βάλουν το URL ή τα αποτελέσματα αναζήτησης στα οποία εμφανίζονται οι φωτογραφίες που θέλουν να σβήσουν. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα εξετάσει το αίτημα και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Αυτό που διευκρινίζει η Google είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν κατεβαίνουν οι φωτογραφίες από το Ίντερνετ, καλώντας τους χρήστες να επικοινωνήσουν με διαχειριστές ιστοσελίδων που υπάρχει η σχετική δημοσίευση προκειμένου να προχωρήσουν εκείνοι στην αφαίρεση.

Η Google φαίνεται να έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα ενίσχυσης των μέτρων προστασίας παιδιών και εφήβων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο YouTube βγαίνουν μηνύματα που υπενθυμίζουν σε ανηλίκους 13-17 ετών να «κάνουν διάλειμμα» από το Διαδίκτυο ή ότι «είναι ώρα για ύπνο».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bryan Johnson

Υγεία & Σώμα / «Ζήστε, χωρίς να γεράσετε»: Ο γιατρός των εκατομμυριούχων που «παγώνει» τον χρόνο αποκαλύπτει τις μεθόδους του

Τα τρία επίπεδα μιας ζωής που για την ώρα μπορούν να πληρώσουν λίγοι, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι διαθέσιμα σε όλους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ