Ο Firefox απομονώνει τώρα την παρακολούθηση του Facebook, οπότε δεν χρειάζεται να το διαγράψετε

Ο Firefox απομονώνει τώρα την παρακολούθηση του Facebook, οπότε δεν χρειάζεται να το διαγράψετε Facebook Twitter
0

H Mozilla αξιοποιεί τους πρόσφατους φόβους σχετικά με το απόρρητο και τη διαρροή δεδομένων του Facebook, δημιουργώντας μια νέα επέκταση του Firefox που εμποδίζει το Facebook να παρακολουθεί τις διαδικτυακές σας συνήθειες.

Το νέο "Facebook Container" δημιουργεί μια μπλε καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης που απομονώνει τη «συνεδρία» σας στο Facebook από την υπόλοιπη δραστηριότητα σας στον ιστό. Έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει το Facebook να συλλέγει πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε, για να σας στοχεύει με διαφημίσεις και άλλα μηνύματα.

Με αυτήν την προέκταση, αν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο μέσα στο Facebook, θα φορτωθεί απλά σε μια νέα καρτέλα η οποία θα είναι απομονωμένη από το μπλε οικοσύστημα του Facebook. Βέβαια, ενώ η νέα επέκταση του Firefox δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, θα εμποδίζει στο εξής το Facebook να παρακολουθεί τους χρήστες εκτός της δικής του πλατφόρμας.

Ο Firefox απομονώνει τώρα την παρακολούθηση του Facebook, οπότε δεν χρειάζεται να το διαγράψετε Facebook Twitter

Η τεχνολογία παρακολούθησης διαφημίσεων (ad tracking) του Facebook επιτρέπει στην εταιρεία να γνωρίζει τι προϊόντα ψάχνετε και πότε ψωνίζετε και παρουσιάζει διαφημίσεις, ανάλογες με αυτά τα προϊόντα στο Facebook.

Η Mozilla μπλοκάρει ήδη τις διαφημίσεις και τους ιχνηλάτες (trackers) στην ιδιωτική λειτουργία του Firefox, αλλά αυτό το νέο Facebook Container, απλά κάνει πολύ πιο εύκολη μια νέα χρήση του κοινωνικού δικτύου: συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το Facebook και μπλοκάρετε την παρακολούθηση του.

Θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική λύση στην πλήρη διαγραφή του προφίλ σας αν και όπως έχουμε ξαναπεί, καλό είναι να τσεκάρετε συχνά τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook για να χρησιμοποιείτε το κοινωνικό δίκτυο χωρίς να παρέχετε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα.

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM
Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM