Ο διάσημος vlogger PewDiePie υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με το YouTube

Ο διάσημος vlogger PewDiePie υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με το YouTube Facebook Twitter
0

O PewDiePie, για πολλούς ο κορυφαίος vlogger παγκοσμίως, υπέγραψε μια αποκλειστική συμφωνία για streaming στο YouTube.

O PewDiePie, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι ο Felix Kjellberg, συγκέντρωσε πάνω από 100 εκατομμύρια οπαδούς το 2019, όταν ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι φεύγει από την πλατφόρμα. Είπε ότι η επιστροφή στο YouTube ήταν φυσικό επακόλουθο καθώς αναζητούσε νέους τρόπους για να συνδεθεί με θαυμαστές του. Ο PewDiePie ήταν τότε ο κάτοχος λογαριασμού με τους περισσότερους συνδρομητές )ως μοναδικό άτομο).

Η συμφωνία έρχεται τρία χρόνια αφότου το YouTube, το οποίο ανήκει στην Google, τερμάτισε μια ξεχωριστή συμφωνία με τον 29χρονο Σουηδό δημιουργό βίντεο μετά από αντιδράσεις για αντισημιτικές αναρτήσεις.

Ο 30χρονος vlogger άρχισε να δημοσιεύει βίντεο στο YouTube το 2010 τα οποία ήταν κυρίως για gaming και σχολιασμό σε βιντεοπαιχνίδια που έπαιξε.  Από εκεί επεκτάθηκε σε βίντεο με μεγαλύτερη θεματολογία.

Το 2019, ο PewDiePie ανακοίνωσε ότι δεν θα δημιουργούσε πλέον βίντεο για το YouTube και θα δημιουργούσε περιεχόμενο αποκλειστικά για το Dlive - μια πλατφόρμα livestreaming που παρείχε καλύτερες οικονομικές αποδόσεις για τους δημιουργούς περιεχομένου της. Εκείνη την εποχή ο PewDiePie είπε ότι έκανε ένα διάλειμμα από το YouTube επειδή «αισθάνθηκε πολύ κουρασμένος».


Η επιστροφή του στο YouTube έρχεται καθώς οι οι γίγαντες του streaming μάχονται για δημοφιλείς δημιουργούς και live-stream gamers. Ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων των Twitch και Mixer, έχουν υπογράψει αποκλειστικές συμφωνίες θέλοντας να διευρύνουν τα κοινά τους. Νωρίτερα φέτος το YouTube υπέγραψε με τους παίκτες Valkyrae, Muselk και LazarBeam. Σε μια δήλωση, ο PewDiePie είπε ότι το livestraming ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας για την απόφασή του να επιστρέψει στο YouTube.

«Είναι κάτι στο οποίο εστιάζω πολύ το 2020 και μετά, οπότε το να είμαι σε θέση να συνεργαστώ με το YouTube και να βρεθώ στην πρώτη γραμμή των νέων δυνατοτήτων προϊόντων είναι ξεχωριστό και συναρπαστικό για το μέλλον», είπε.


Καθώς η δημοτικότητα του PewDiePie έχει αυξηθεί, υπήρξαν και στιγμές που βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής. Το 2017, το PewDiPie δημοσίευσε μια σειρά βίντεο που περιλαμβάνουν ναζιστικές εικόνες και αντισημιτικά μηνύματα.

Οι αναρτήσεις οδήγησαν στο να χάσει συμφωνίες με τα Disney Maker Studios και το YouTube Red - την premium συνδρομητική πλατφόρμα της εταιρείας. Η απομάκρυνσή του από το YouTube Red σήμαινε ότι θα μπορούσε να δημοσιεύει βίντεο στα κανάλια του στο YouTube, αλλά θα κέρδιζε λιγότερα για διαφημίσεις.

Αργότερα εκείνο το έτος, ανέφερε τη λέξη «νέγρος» κατά τη διάρκεια βίντεο ενώ επαίνεσε έναν λευκό εθνικιστή σε ένα ξεχωριστό βίντεο και λίγο μετά ζήτησε συγγνώμη και για τα δύο περιστατικά.

Σε μια δήλωση, η Google, η μητρική εταιρεία του YouTube, δήλωσε ότι τα προηγούμενα σχόλια του PewDiePie «δεν ήταν σύμφωνα με τις αξίες μας. Αν παραβιάσει τις πολιτικές μας σήμερα, θα αναλάβουμε δράση όπως θα κάναμε με οποιονδήποτε άλλο δημιουργό», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο: Επίτευγμα ή μέσο χειραγώγησης; 

Tech & Science / Τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο: Επίτευγμα ή μέσο χειραγώγησης; 

O επιστήμονας που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο και καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών, Γιώργος Παξινός, περιγράφει τις ελπίδες και τους κινδύνους από την πρώτη εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο από τη Neuralink.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ