Νέα μελέτη: Η Vegan διατροφή «προστατεύει» κάποιους άνδρες από καρκίνο

Νέα μελέτη: Η Vegan διατροφή προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο Facebook Twitter
0

Νοτιοκορεάτες ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από σχεδόν 80.000 άνδρες για δύο δεκαετίες και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν περισσότερα γεύματα βασισμένα στην vegan διατροφή είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο από άλλους που έτρωγαν λιγότερα. Δεν βρέθηκε πάντως αντίστοιχος συσχετισμός για τις γυναίκες που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου, που είναι πιο συχνός στους άνδρες, εμφανίζεται σε έναν στους 23 άνδρες και είναι ο τρίτος πιο συχνός τύπος καρκίνου παγκοσμίως . Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 100.000 Αμερικανοί ενήλικες διαγιγνώσκονται με τη νόσο κάθε χρόνο.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο BMC Medicine, εξέτασε 79.000 άνδρες και 93.000 γυναίκες από το Λος Άντζελες και τη Χαβάη. Κατά μέσο όρο στην αρχή της μελέτης , οι άνδρες ήταν περίπου 60 ετών, ενώ οι γυναίκες ήταν 59 ετών.

Για να αξιολογήσουν τις δίαιτες, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συχνά κατανάλωναν ορισμένα τρόφιμα και ποτά από μια λίστα με περισσότερα από 180 είδη.

«Πιστεύουμε ότι τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου καταστέλλοντας τη χρόνια φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο», δήλωσε ο ερευνητής Jihye Kim του Πανεπιστημίου Kyung Hee στη Νότια Κορέα.

«Δεδομένου ότι οι άνδρες τείνουν να έχουν υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου από τις γυναίκες, θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών τροφών σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου στους άνδρες παρά στις γυναίκες» είπε.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως το ποσοστό συσχετισμού, ακόμα και στους άνδρες, διαφέρει επίσης ανάλογα με την φυλή και την εθνικότητα. Για παράδειγμα, ο κίνδυνος καρκίνου φαίνεται να μειώθηκε κατά 20% στους Ιαπωνοαμερικανούς άνδρες, σε σύγκριση με το ποσοστό 24% στους λευκούς άνδρες. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για τις διαφορές μεταξύ των εθνοτήτων, διευκρίνισε η ερευνητική ομάδα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Τech & Science / Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Οι νεαροί άνθρωποι και οι έφηβοι χιμπατζήδες βιώνουν ραγδαίες ορμονικές αλλαγές, νέους κοινωνικούς δεσμούς, αυξημένη επιθετικότητα και ανταγωνισμό για θέση στον κοινωνικό τους περίγυρο
NEWSROOM
Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Τech & Science / Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Παρά τα σημαντικά οφέλη αυτών των επεμβάσεων, μόλις το 2% των ασθενών που επιλέγονται για βαριατρικό χειρουργείο, το κάνουν τελικά κυρίως λόγω του στίγματος για την παχυσαρκία
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ