Αβέβαιο το αν φάρμακο για τον διαβήτη όντως προστατεύει από σοβαρή νόσηση COVID-19

Νέα μελέτη: Αντιδιαβητικό φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής Covid-19 Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Η μετφορμίνη είναι ένα ευρέως συνταγογραφούμενο αντιδιαβητικό φάρμακο για την οποία κυκλοφόρησε μελέτη για την Covid-19.

Σύμφωνα με τα ellinika hoaxes, στην πραγματικότητα, ο προκαθορισμένος βασικός δείκτης αποτελεσματικότητας της εν λόγω μελέτης, δεν εντόπισε στατιστικά σημαντική προστασία της μετφορμίνης έναντι της COVID-19.

Συγκεκριμένα, η μελέτη έγραψε συμπερασματικά ότι καμιά από τις τρεις αγωγές που εξέτασε, δεν απέτρεψε την εμφάνιση υποξαιμίας, εμφάνισης στα επείγοντα, νοσηλείας, ή θανάτου σε σύνδεση με την COVID-19.
 

Μια δευτερογενής ανάλυση εντόπισε πιθανή προστασία στα όρια της στατιστικής σημαντικότητας, αλλά μια επιπρόσθετη ανάλυση δεν έφτασε στην στατιστική σημαντικότητα. Συνολικά, η επιμελημένη έκδοση της μελέτης, καθώς και σχετικό άρθρο σχολιασμού που δημοσιεύτηκε στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό, εξήγησαν ότι νέες κλινικές μελέτες επαλήθευσης είναι απαραίτητες, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο το εύρημα προστασίας της μετφορμίνης έναντι της COVID-19 όντως υφίσταται, ή είναι συμπτωματικό

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ