NASA: To OSIRIS-REx φτάνει στον αστεροειδή Bennu για να συλλέξει δείγματα

NASA: To OSIRIS-REx φτάνει στον αστεροειδή Bennu για να συλλέξει δείγματα Facebook Twitter
NASA: To OSIRIS-REx φτάνει στον αστεροειδή Bennu για να συλλέξει δείγματα (NASA/Goddard/University of Arizona)
0

Η αποστολή της NASA, OSIRIS-REx επιχειρεί να αγγίξει την επιφάνεια του αστεροειδούς Bennu και να συλλέξει δείγματα.

Το OSIRIS-REx είναι η πρώτη αποστολή επιστροφής δείγματος αστεροειδών των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο τη συλλογή και μεταφορά παρθένου, αμετάβλητου δείγματος από αστεροειδή πίσω στη Γη για επιστημονική μελέτη.

Το διαστημικό σκάφος θα προσπαθήσει να αγγίξει την επιφάνεια του αστεροειδούς Bennu, ο οποίος διαπερνά το διάστημα με ταχύτητα 101.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το διαστημικό σκάφος θα αναπτύξει ένα ρομποτικό βραχίονα μήκους 3 μέτρων που ονομάζεται TAGSAM - Μηχανισμός απόκτησης δειγμάτων Touch-and-Go - και θα περάσει περίπου 10 δευτερόλεπτα συλλέγοντας τουλάχιστον 50 γραμμάρια υλικού από τον αστεροειδή.

Το διαστημικό σκάφος, που παρακολουθείται εξ αποστάσεως από μια ομάδα επιστημόνων και μηχανικών, στη συνέχεια θα αποθηκεύσει το δείγμα και θα ξεκινήσει την επιστροφή του στη Γη, που έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Με πληροφορίες του sciencealert

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ