Μετά τις live μεταδόσεις δολοφονιών, το Facebook προσλαμβάνει 3.000 άτομα για να ελέγχουν τις αναρτήσεις

Μετά τις live μεταδόσεις δολοφονιών, το Facebook προσλαμβάνει 3.000 άτομα για να ελέγχουν τις αναρτήσεις Facebook Twitter
0

Μετά τις πρόσφατες live μεταδόσεις δολοφονιών και την κριτική που δέχθηκε ότι δεν προσπαθεί αρκετά για να αποτρέψει τη δημοσίευση τέτοιου περιεχομένου, το Facebook θα προσλάβει 3.000 εργαζόμενους που θα αναλάβουν να παρακολουθούν και να φιλτράρουν αναρτήσεις με βίαιο περιεχόμενο.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του πως «για να οικοδομήσουμε μια ασφαλή κοινότητα θα πρέπει να αντιδρούμε γρήγορα (...) είτε αυτό σημαίνει να παρέχουμε βοήθεια σε κάποιον που την χρειάζεται είτε να κατεβάζουμε μια ανάρτηση».

Διευκρίνισε ακόμα πως οι 3.000 προσλήψεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια του «επόμενου έτους», ενώ θα απλοποιηθεί ο μηχανισμός καταγγελίας περιεχομένου από τους χρήστες.

Το Facebook σήμερα έχει περίπου 2 δισεκατομμύρια χρήστες, ενώ ήδη 4.500 άτομα εργάζονται για τον έλεγχο αναρτήσεων. Οι ελεγκτές θα αφαιρούν αναρτήσεις που παραβιάζουν τους όρους χρήσης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα εκείνες που προβάλουν κακοποίηση παιδιών ή ρητορική μίσους.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τον σάλο που έχουν προκαλέσει βίντεο με live δολοφονίες και αυτοκτονίες. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας πατέρας στην Ταϊλάνδη μετέδωσε live στο Facebook τη δολοφονία της κόρης του, ηλικίας μόλις 11 μηνών, προτού βάλει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Τα δύο βίντεο, που έδειχναν τη δολοφονία του παιδιού, ήταν προσβάσιμα επί περίπου 24 ώρες με χιλιάδες θεάσεις.

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας άνδρας στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, ο οποίος σκότωσε έναν συνταξιούχο που συνάντησε τυχαία στον δρόμο του, είχε επίσης αναρτήσει τη σκηνή του φόνου στο Facebook.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το YouTube θα εντοπίζει την ηλικία μας με Τεχνητή Νοημοσύνη – Αν κάνει λάθος, θα πρέπει να το αποδείξουμε

Τech & Science / Το YouTube θα εντοπίζει την ηλικία μας με Τεχνητή Νοημοσύνη – Αν κάνει λάθος, θα πρέπει να το αποδείξουμε

Με την Τεχνητή Νοημοσύνη το YouTube θα εντοπίζει ανηλίκους, μόνο που  Αν η πλατφόρμα κατατάξει κάποιον λάθος ως ανήλικο, θα πρέπει να αποδείξει την ηλικία του με ταυτότητα, κάρτα ή selfie
LIFO NEWSROOM
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σχεδίασε νέα αντιβιοτικά κατά της γονόρροιας και του υπερμικροβίου MRSA

Τech & Science / Η Τεχνητή Νοημοσύνη σχεδίασε νέα αντιβιοτικά κατά της γονόρροιας και του υπερμικροβίου MRSA

Τα φάρμακα σχεδιάστηκαν εξ ολοκλήρου από την τεχνητή νοημοσύνη και κατέστρεψαν τα παθογόνα τόσο σε εργαστηριακές δοκιμές όσο και σε δοκιμές σε ζώα - Παρ’ όλα αυτά, θα χρειαστούν ακόμη χρόνια βελτιστοποίησης και κλινικών δοκιμών πριν μπορέσουν να χορηγηθούν σε ασθενείς
LIFO NEWSROOM