Κορωνοϊός: Ποιες ηλικίες αναπτύσσουν υψηλότερο επίπεδο αντισωμάτων - Νέα έρευνα

Κορωνοϊός: Παιδιά έως 10 ετών αναπτύσσουν υψηλότερο επίπεδο αντισωμάτων σύμφωνα με νέα έρευνα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Τα παιδιά έως 10 ετών «παράγουν» περισσότερα αντισώματα ως «απάντηση» στον κορωνοϊό σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

 

Η ομάδα των ερευνητών, με επικεφαλής επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Cornell, ανέλυσαν σχεδόν 32.000 τεστ αντισωμάτων από τη Νέα Υόρκη από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2020. Από αυτά, το 17% των τεστ παιδιών (1.200) και το 19% των ενηλίκων (30.000) έδειξαν σημάδια προηγούμενης μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

 

Στη συνέχεια οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν σε εκείνους που βρέθηκαν θετικοί- 85 παιδιά και 3.468 ενήλικες- για να καθορίσουν τα επίπεδα των αντισωμάτων IgG. Τα 32 παιδιά 1-10 ετών έδειξαν μέσο επίπεδο αντισωμάτων που ήταν σχεδόν πενταπλάσιος σε σύγκριση με εκείνο των 127 ενηλίκων, ηλικίας από 19 έως 24 ετών.

 

Στο επόμενο βήμα, οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στους 126 θετικούς ασθενείς ηλικίας 1-24 ετών, κανένας από τους οποίους δεν είχε νοσήσει σοβαρά. Σε αυτή την ομάδα, τα παιδιά 1-10 ετών είχαν κατά μέσο όρο πάνω από διπλάσιο επίπεδο αντισωμάτων IgG σε σύγκριση με τους έφηβους 11-18 ετών, και εκείνοι με τη σειρά τους είχαν κατά μέσο όρο υπερδιπλάσιο επίπεδο σε σύγκριση με τους 19-24 ετών.

 

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι οι διαφορές στις κλινικές ενδείξεις της Covid-19 σε παιδιατρικούς ασθενείς σε σύγκριση με τους ενήλικες μπορεί εν μέρει να οφείλεται στην αντίδραση του ανοσοποιητικού που σχετίζεται με την ηλικία», ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

 

Με πληροφορίες από AFP

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM
Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM