Ηλεκτροκίνηση: Νέες μπαταρίες φορτίζονται έως και 80% σε 15 λεπτά

Ηλεκτροκίνηση: Νέες μπαταρίες φορτίζονται έως και 80% σε 15 λεπτά Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η QuantumScape, μια εταιρεία πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μπαταριών λιθίου-μετάλλων στερεάς κατάστασης επόμενης γενιάς για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε ότι οι νέες μπαταρίες της μπορούν να φορτιστούν έως και το 80% της πλήρους ισχύος τους σε 15 λεπτά. 

Οι μπαταρίες αυτές θα φορτίζουν σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από την μπαταρίες που χρησίμευε το Tesla Model 3. Η QuantumScape, κατατάσσει τον Όμιλο Volkswagen ως τον μεγαλύτερο μέτοχό της. Τα δεδομένα απόδοσης, τα οποία δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί στο δρόμο, δείχνουν ότι οι μπαταρίες της QuantumScape θα μπορούσαν να προσφέρουν περίπου 50% περισσότερα χλμ. από το ίδιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών, αναφέρει το Bloomberg.

Οι νέες μπαταρίες μπορούν επίσης να φορτιστούν έως 800 φορές με ελάχιστη απώλεια στην ικανότητα τους να διαχειριστούν την ηλεκτρική ενέργεια στη χρήση και στην αποθήκευση. Αυτός ο παράγοντας απασχολεί τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων γιατί όλες οι μπαταρίες αντιμετωπίζουν τους παράγοντες της αντοχής και της αξιοπιστίας. Αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει μαζικά τη νέα της μπαταρία.

Η QuantumScape που συγκέντρωσε περισσότερα από 700 εκατ. δολάρια, εδρεύει στην Καλιφόρνια είναι μία από τις πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που προσπαθούν να αναπτύξουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης, μια καινοτομία που υπόσχεται να επιταχύνει δραματικά την ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων(EV) παρέχοντας στους κατασκευαστές μια ασφαλέστερη, φθηνότερη εναλλακτική λύση έναντι των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης χρησιμοποιούν στερεά υλικά αντί για εύφλεκτα υγρά για να επιτρέψουν τη φόρτιση και την εκφόρτιση. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για να επεκτείνουν το εύρος οδήγησης, να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν την ασφάλεια και να μειώσουν τους χρόνους επαναφόρτισης - θέτοντας τα ηλεκτρικά οχήματα στο ίδιο επίπεδο με βενζινοκίνητα οχήματα.

Η Volkswagen έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της QuantumScape στα EV της μέσω κοινοπραξίας - εάν μπορούν να παραχθούν αρκετές μπαταρίες και σε ανταγωνιστικές τιμές. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα κοστίσει 1,6 δισ δολάρια, η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου για την καινούργια μπαταρίας της, μιας κοινής επιχείρησης 50-50 με την VW που υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή κυψελών το 2024.

Η QuantumScape ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους επενδυτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Τech & Science / ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα σχέδια της να απαγορεύσει τις πωλήσεις λογισμικού προστασίας από ιούς της ρωσικής εταιρείας
NEWSROOM
 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM