Η Qantas έκανε άλλο ένα βήμα για το «ιερό δισκοπότηρο» των πτήσεων: Λονδίνο - Σίδνεϊ non stop

Η Qantas έκανε άλλο ένα βήμα για το «ιερό δισκοπότηρο» των πτήσεων: Λονδίνο - Σίδνεϊ non stop Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Η Qantas κάνει άλλο ένα βήμα για τα απ'ευθείας ταξίδια από Λονδίνο σε Σίδνεϊ, με την παραγγελία των νέων αεροσκαφών A250-1000 της Airbus, σύμφωνα με πηγές. 

Η παραγγελία πολλών δισεκατομμυρίων αναμένεται να αποκαλυφθεί αύριο από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ και θα σηματοδοτήσει άλλο ένα βήμα προς τις non stop πτήσεις 20 ωρών στη δημοφιλή «διαδρομή καγκουρό» έως τα μέσα του 2025. 

Η Qantas έχει προαναγγείλει τα σχέδιά της για τη χρονικά μεγαλύτερη πολιτική πτήση εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, ωστόσο η υλοποίηση του λεγόμενου «Project Sunrise» καθυστέρησε λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Αυστραλιανού αερομεταφορέα, άλλωστε, έχει αποκαλέσει τις απ'ευθείας πτήσεις Σίδνεϊ-Λονδίνο ως το «ιερό δισκοπότηρο» για την εταιρεία. 

Η εταιρεία εγκαινίασε το συγκεκριμένο δρομολόγιο το 1947 όταν όμως χρειάζονταν 58 ώρες πτήσεις και πολλές στάσεις ενδιάμεσα. Πλέον, η μεγαλύτερη non stop πτήση στον κόσμο διαρκεί σερί σχεδόν 24 ώρες. 

Το 2018, η Qantas ξεκίνησε τις πτήσεις χωρίς ενδιάμεσες στάσεις από το Περθ στο Λονδίνο, διαδρομή 14,500 χιλιομέτρων και 17 ωρών. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Qantas επέλεξε την Airbus για μια μεγάλη παραγγελία στο πλαίσιο της ανανέωσης του «γερασμένου» στόλου της, καταφέροντας μεγάλο πλήγμα στον Αμερικανό ανταγωνιστή της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρείας, Boeing. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM