Η πρώτη βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία είναι γεγονός

Η πρώτη βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία είναι γεγονός Facebook Twitter
0
Η πρώτη βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία είναι γεγονός Facebook Twitter

Σε μία εποχή όπου η ψηφιακή μετάβαση πραγματοποιείται με ταχύτατους και απρόβλεπτους ρυθμούς, η εμφάνιση της πρώτης δημόσιας βιβλιοθήκης με εικονικά βιβλία ήταν θέμα χρόνου.

Την περασμένη εβδομάδα η Κομητεία Bexar στο Τέξας γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει για το φθινόπωρο του 2013, τη BiblioTech, που θα είναι μία δημόσια βιβλιοθήκη που θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από υπολογιστές και συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων.

Όπως αναφέρει το The Verge, η ιδέα ήταν του δικαστή Nelson Wolff, ο οποίος αποκάλυψε ότι του ήρθε την ώρα που διάβασε την βιογραφία του Steve Jobs.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η ανάπτυξη της BiblioTech δεν γίνεται ώστε να αντικαταστήσει την παραδοσιακή βιβλιοθήκη της κομητείας, αλλά για να την ενισχύσει. Το αρχικό ποσό για την αγορά του εξοπλισμού και την απόκτηση 10.000 ψηφιακών τίτλων ανέρχεται σε $250.000.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ