ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

H Google επανασχεδίασε το λογότυπό της

H Google επανασχεδίασε το λογότυπό της Facebook Twitter
1

Εαν επισκεφθήκατε μόλις την κεντρική σελίδα της Google, και παρατηρήσατε ότι σαν κάτι να έχει αλλάξει, πέσατε μέσα!

Με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό post στο επίσημο blog της, η Google ανακοίνωσε ότι προέβη σε μια ακόμα αλλαγή του λογοτύπου της, στη 17χρονη ιστορία της, που όπως αναφέρει, "ίσως να μην είναι και η τελευταία".

H Google επανασχεδίασε το λογότυπό της Facebook Twitter

Η αλλαγή στην εικόνα και ταυτότητά της Google, επικοινωνείται μάλιστα εδώ και λίγη ώρα και με ένα καλαίσθητο κινούμενο σκιτσάκι doodle, που απεικονίζει το επανσχεδιασμένο λογότυπό της, με ένα χέρι να σβήνει το παλιό και να σχεδιάζει το καινούριο της logo:

Ο επανασχεδιασμός της ταυτότητάς της, που περιλαμβάνει μια πιο εκμοντερνισμένη και ξεκάθαρη τυπογραφία, με sans-serif γραμματοσειρά που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση, έρχεται ένα μόλις μήνα μετά την ριζική εταιρική της αναδιάρθρωση και το λανσάρισμα της εταιρείας-ομπρέλας Alphabet, μέρος της οποίας αποτελεί πλέον η Google ως μηχανή αναζήτησης, καθώς και τα υπόλοιπα προϊόντα και τμήματά της.

Η νέα εταιρική ταυτότητα, αναφέρει η ανάρτηση της εταιρείας, πρόκειται να εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες που φέρουν το λογότυπό της, με τα τέσσερα χρώματα, νέα εικονίδια, ανάλογα με την κάθε υπηρεσία, αλλά και το πολύχρωμο G, ως συντομογραφία, να παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο πως πλασσάρεται πλέον ο ιντερνετικός κολοσσός.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που έδωσε μόλις στη δημοσιότητα η Google, που παρουσιάζει την εικαστική εξέλιξη της ταυτότητάς της τα τελευταία 17 χρόνια:

Για μια πιό ενδελεχή ανάλυση και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα ταυτότητα της Google, επισκεφθείτε το επίσημο blog Google Design, σε αυτό το σύνδεσμο. 

Τech & Science
1

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Tι είναι τελικά μια επίθεση DDOS;

Tech & Science / Explainer: Tι είναι τελικά μια κυβερνοεπίθεση DDoS;

Ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, υπεύθυνος υπηρεσιών Microsoft στην BlueVoyant και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξηγεί τι ακριβώς είναι μια κυβερνοεπίθεση όπως αυτή που χτύπησε την τράπεζα θεμάτων, και ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται από πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Το νέο λογότυπο είναι πιο βελτιωμένο από το προηγούμενο αναφορικά με την αισθητική του. Παραπέμπει σε κάτι πιο απλό, πιο ξεκάθαρο, ίσως να αντανακλά τη βούληση της εταιρίας να κάνει τις υπηρεσίες της πιο φιλικές στους χρήστες της.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ