Google Earth: Πώς άλλαξε η Θεσσαλονίκη από το 1984- Σε ένα timelapse

Google Earth: Πώς άλλαξε η Θεσσαλονίκη από το 1984- Σε ένα timelapse Facebook Twitter
Φωτ.: Google Earth
0

Την δυνατότητα να διαπιστωθούν μέσα από εκπληκτικά βίντεο timelapse οι αλλαγές που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία του πλανήτη από το 1984 έως σήμερα δίνει η εφαρμογή Google Earth.

Μάλιστα, η υπηρεσία Timelapse του Google Earth ενημερώθηκε με νέες εικόνες για το 2021 και το 2022.  Έτσι, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν περίπου τέσσερις δεκαετίες αλλαγών στην επιφάνεια του πλανήτη μας, ξεκινώντας από το 1984 και καταλήγοντας στο 2022 – όλα χάρη στο 4D διαδραστικό χάρτη της Google, που αποτελείται από εκατομμύρια δορυφορικές εικόνες.

Σε βίντεο, μάλιστα που δημοσιεύτηκε στο Youtube, παρατηρείται πόσο άλλαξε η Θεσσαλονίκη από το 1984 μέχρι σήμερα.

Από τα δάση που αλλάζουν μέχρι τους παγετώνες που λιώνουν, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τον χρόνο να ξεδιπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και να γίνουν μάρτυρες σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών πλανητικής αλλαγής.

Καθηγητές, ερευνητές και καθημερινοί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βίντεο του Timelapse για να κατανοήσουν καλύτερα τις αλλαγές στον πλανήτη μας. 

H πλατφόρμα διαθέτει ένα αρχείο με 800 βίντεο Timelapse για περισσότερες από 300 περιοχές του κόσμου. Ένα από τα βίντεο καταγράφει αλλαγές στον πλανήτη, από το 1984 έως το 2022.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM