Το Facebook και το Instagram θα απαγορεύσουν τα υπαινικτικά emojis

Το Facebook και το Instagram θα απαγορεύσουν τα υπαινικτικά emojis Facebook Twitter
Φωτο: Apple
1

Το Facebook και το Instagram φαίνεται πως λαμβάνουν πλέον υπ'όψιν τους τα σχόλια των χρηστών σχετικά με τα αγαπημένα και κάπως υπαινικτικά emojis: τη μελιτζάνα, το ροδάκινο και τις σταγόνες νερού. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη νέα πολιτική του Facebook, τα παραπάνω emojis είναι «συγκεκριμένα και παραπέμπουν σε κάτι σεξουαλικό». Επομένως, οι πλατφόρμες αυτές έχουν αποφασίσει να ειδοποιούν όσους χρήστες αναρτούν περιεχόμενο που σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με το σεξ, το γυμνό και το sexting. Ωστόσο, η εταιρία διευκρίνισε ότι αυτή η απόφαση δε θα αφορά μόνο τα emojis.

Βέβαια, είναι γνωστό ότι οι χρήστες του Διαδικτύου χρησιμοποιούν τα παραπάνω emojis για να αναφερθούν σε συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα, το emoji με το ροδάκινο χρησιμοποιείται για τα οπίσθια κάποιου, ενώ η μελιτζάνα συμβολίζει το ανδρικό μόριο. 

Όμως, το γυμνό φαίνεται πως έχει προβληματίσει ιδιαίτερα αρκετούς καλλιτέχνες, οι οποίοι ασφαλώς θέλουν να δημοσιεύουν online τα έργα τους, χωρίς όμως αυτά να «λογοκρίνονται» από τις εκάστοτε πλατφόρμες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σε μια πρόσφατη συζήτηση, που διοργανώθηκε από το Instagram σχετικά με αυτό το θέμα, το αποτέλεσμα ήταν η λογοκρισία του λογαριασμού ενός καλλιτέχνη λόγω του περιεχομένου που είχε αναρτήσει. 

Με πληροφορίες από Design Taxi

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια