Έρευνα: Ο περιορισμός του χρόνου μπροστά από την τηλεόραση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Έρευνα: Ο περιορισμός του χρόνου μπροστά από την τηλεόραση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου Facebook Twitter
Pixabay
0

Ο περιορισμός του χρόνου μπροστά από την τηλεόραση σε δύο ώρες ημερησίως μπορεί να εμποδίσει ή να καθυστερήσει προβλήματα υγείας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι κίνδυνοι στην υγεία που συνδέονται με το χρόνο που περνάμε μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης, όπως καρκίνος ή καρδιαγγειακές παθήσεις, μειώνονταν στο ελάχιστο όταν η καθημερινή παρακολούθηση τηλεόρασης διαρκεί δύο ώρες ή λιγότερο.

Η μελέτη από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης βασίζεται σε δείγμα περίπου 500.000 συμμετεχόντων, ηλικίας από 37 έως 73 ετών και διενεργήθηκε για πάνω από 12 χρόνια, μεταξύ 2006 - 2018.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα υποδεικνύουν πως ο κίνδυνος έκθεσης για τους ενηλίκους μειώνεται.

Αν όλοι οι συμμετέχοντες περιόριζαν το χρόνο μπροστά στην τηλεόραση σε δύο ώρες ημερησίως, δυνητικά το 5,6% όλων των θανάτων και το 7,97% των θανάτων από καρδιαγγειακές ασθένειες, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί ή καθυστερήσει.

Όπως αναφέρεται, ως οθόνη δεν λογίζεται μόνο η τηλεοπτική, αλλά και του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή.

«Η έρευνά μας υποδεικνύει πως ο περιορισμός του τηλεοπτικού χρόνου μπορεί να επιβραδύνει ή να εμποδίσει τα προβλήματα υγείας. Ωστόσο, υπολείπεται πολλή δουλειά ακόμη έως ότου εκδόσουμε συστάσεις για το χρόνο μπροστά στην τηλεόραση» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Χαμίς Φόστερ του Ινστιτούτου Υγείας του πανεπιστημίου της Γλασκώβης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα ανθυγιεινά σνακ και η χαμηλή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση συνδέονται με τον τηλεοπτικό χρόνο και την κακή υγεία.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή από το Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Τech & Science / Επιστροφή από τον Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Το διαστημικό σκάφος Kosmos 482, αποτυχημένη αποστολή προς την Αφροδίτη, ενδέχεται να επανεισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου
LIFO NEWSROOM