Έντομο ονομάστηκε Ντόναλντ Τραμπ λόγω μαλλιών

Έντομο ονομάστηκε Ντόναλντ Τραμπ λόγω μαλλιών Facebook Twitter
0


 

Είναι ένα μικρό λεπιδόπτερο έντομο, ένας σκόρος μόλις εννέα χιλιοστών, που έχει ένα περίεργο κεφάλι, το οποίο θυμίζει τα μαλλιά του Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι, οι επιστήμονες τού έδωσαν το όνομα του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, λίγο πριν την ορκωμοσία του.

Το έντομο, που πλέον λέγεται Neopalpa donaldtrumpi, ανακαλύφθηκε πρόσφατα και ζει στη νότια Καλιφόρνια και στο βόρειο Μεξικό, διασχίζοντας ελεύθερα τα σύνορα (δηλαδή εκεί ακριβώς που ο Τραμπ θέλει να φτιάξει τείχος ανάμεσα στις δύο χώρες για να μην περνάνε οι μετανάστες!).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον εξελικτικό βιολόγο Βαζρίκ Ναζάρι του καναδικού Πανεπιστημίου της Οτάβα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ζωολογίας ZooKeys.

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο διάφορα είδη φυτών και ζώων να παίρνουν ονομάτα διασήμων ανθρώπων. Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει εμπνεύσει περισσότερα τέτοια ονόματα από κάθε άλλον πρόεδρο - συνολικά εννέα. Αναμένεται το «σκορ» του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Οι φετινές φωτιές απελευθέρωσαν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από τις περισσότερες χώρες

Περιβάλλον / Καναδάς: Οι φετινές φωτιές απελευθέρωσαν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από τις περισσότερες χώρες

Με 647 μεγατόνους, ο άνθρακας που απελευθερώθηκε στις φωτιές του περασμένου έτους ξεπέρασε εκείνους των επτά από τις 10 χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές άνθρακα το 2022
LIFO NEWSROOM
Βακτήρια βοηθούν στην εξαγωγή σπάνιων μετάλλων από παλιές μπαταρίες, δίνοντας ώθηση στην πράσινη τεχνολογία

Τech & Science / Βακτήρια βοηθούν στην εξαγωγή σπάνιων μετάλλων από παλιές μπαταρίες, δίνοντας ώθηση στην πράσινη τεχνολογία

Στο επόμενο στάδιο, θα εξεταστεί αν αυτά τα μέταλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων μπαταριών ή συσκευών, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας
LIFO NEWSROOM
Είμαστε αστρόσκονη: Από τι αποτελούνται το σύμπαν κι ο άνθρωπος;

Άκου την επιστήμη / Είμαστε αστρόσκονη: Από τι αποτελούνται το σύμπαν κι ο άνθρωπος;

Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Η Γη πότε θα πάψει να υπάρχει; Μπορεί ο Τιτάνας να είναι ένας δυνάμει βιώσιμος κόσμος στο ηλιακό μας σύστημα; Ο αστροφυσικός Στράτος Θεοδοσίου εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ