Εφαρμογή πορνό για Android φωτογραφίζει κρυφά και κρατάει όμηρο το κινητό

Εφαρμογή πορνό για Android φωτογραφίζει κρυφά και κρατάει όμηρο το κινητό Facebook Twitter
0

Μια κακόβουλη εφαρμογή για συσκευές με Android, που φωτογραφίζει τους χρήστες της εν αγνοία τους και κρατάει "όμηρο" το κινητό, εντοπίστηκε από την αμερικανική εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Zscaler. 

Σϋμφωνα με το BBC η εφαρμογή εύρεσης και αναπαραγωγής πορνό βίντεο, Adult Player, ενώ φαινομενικά ήταν μια από τις δεκάδες που κυκλοφορύν προσφέροντας πορνογραφικές υπηρεσίες, στην πραγματικότητα τραβούσε φωτογραφίες τα θύματά της από την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής και στη συνέχεια κλείδωνε τη συσκευή, ζητώντας λύτρα ύψους 500 δολαρίων, για το ξεκλείδωμά της.

Ειδικός σε θέματα online ασφάλειας, δήλωσε στο BBC ότι η νέα τάση κακόβουλων λογισμικών που είναι γνωστά ως ransomeware, τα οποία κλειδώνουν με επίμονο τρόπο smartpohones και tablets, έχουν αποκτήσει διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας το τελευταίο διάστημα, ενώ μόλις εχιθές εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρόμοιες εφαρμογές, μολυσμένες με ransomware, συνήθως κατεβαίνουν στο κινητό απευθείας από σάιτ κι όχι από εγκεκριμένα ηλ. καταστήματα όπως το Google Play, και συνιστά στους καταναλωτές να αποφεύγουν να εγκαθιστούν μη ελεγμένα apps. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ