LIVE!

Βρετανία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca σε μορφή ρινικού σπρέι

Βρετανία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca σε μορφή ρινικού σπρέι Facebook Twitter
pixabay
0

Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανέπτυξαν το εμβόλιο της Astrazeneca, αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους χορήγησης καθώς πιστεύεται ότι τα ρινικά σπρέι ενδεχομένως «στοχοποιούν» καλύτερα τα ανοσοκύτταρα στους πνεύμονες, το φάρυγγα και τη μύτη.

H καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ, από την ομάδα των επιστημόνων της Οξφόρδης που ανέπτυξαν το εμβόλιο, δήλωσε σχετικά: «Όλα τα εμβόλια χορηγούνται αυτή τη στιγμή με ενδομυϊκές ενέσεις. Αυτός, όμως, δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος τρόπος παροχής προστασίας κατά μιας ιογενούς μόλυνσης του αναπνευστικού, όπου θέλουμε το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι ενεργό στην ανώτερη αναπνευστική οδό και στην κατώτερη, όπου ο ιός προκαλεί τη λοίμωξη. Διαθέτουμε αντιγριπικά εμβόλια που χορηγούνται με τη μορφή ρινικού σπρέι κι αυτή μπορεί να είναι μια πολύ καλή προσέγγιση στο μέλλον για εμβόλια κατά κορωνοϊών».

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές σε πρώτο στάδιο με στόχο όταν είναι έτοιμο, να παραδώσει το εμβόλιο της Covid-19 που ανέπτυξε από κοινού με την AstraZeneca σε μορφή ρινικού σπρέι.

Οι δοκιμές της πρώτης φάσης θα αφορούν περίπου 30 υγιείς ενήλικες εθελοντές ηλικίας έως 40 ετών. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν τουλάχιστον μία ενδορινική δόση του εμβολίου. Η μελέτη θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί.

Με πληροφορίες από Financial Times

Τech & Science
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ANTHROPIC

Τech & Science / Anthropic και Πεντάγωνο ξανά σε διαπραγματεύσεις για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης από τον στρατό

Προ ολίγων ημερών η εταιρεία ήλθε σε ρήξη με την κυβέρνηση Τραμπ - Απαίτησε διαβεβαιώσεις ότι τα AI μοντέλα της δεν θα χρησιμοποιηθούν για «μαζική επιτήρηση Αμερικανών πολιτών» ή «ανάπτυξη αυτόνομων οπλικών συστημάτων»
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM
OPENAI ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΗΠΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Τech & Science / OpenAI τροποποιεί τη συμφωνία με το Πεντάγωνο μετά τις αντιδράσεις – «Έμοιαζε ευκαιριακή και πρόχειρη», λέει ο Σαμ Άλτμαν

Περίπου 900 εργαζόμενοι των OpenAI και Google κάλεσαν, μέσω ανοιχτής επιστολής, τις διοικήσεις των εταιρειών να απορρίψουν οποιαδήποτε συνεργασία που θα οδηγούσε σε μαζική παρακολούθηση ή σε αυτόνομα οπλικά συστήματα χωρίς ανθρώπινο έλεγχο
THE LIFO TEAM