Bloomberg: To αυτοκίνητο της Apple θα κυκλοφορήσει το 2020

Bloomberg: To αυτοκίνητο της Apple θα κυκλοφορήσει το 2020 Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες ημέρες το νέο ότι η Apple δημιουργεί το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που ενδέχεται να είναι και αυτόνομο, δηλαδή να μην απαιτείται η παρέμβαση ανθρώπου στην οδήγησή του, κυκλοφορεί όλο και πιο έντονα στα σάιτ τεχνολογικού αλλά και ευρύτερου ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Η πιο πρόσφατη αναφορά έγινε μόλις σήμερα από το Bloomberg, το οποίο όχι μόνο επιβαβαιώνει τις παραπάνω φήμες, με την είδηση ότι η Apple προέβη σε έναν μεγάλο αριθμό προσλήψεων από εταιρεία κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά προχωράει ένα βήμα παρακάτω, τοποθετώντας χρονικά την κυκλοφορία του Apple Car, περί το 2020. Έτος όπου θα έχει διευρυνθεί η εμπορική διάθεση των αυτοκινούμενων οχημάτων της Google και άλλων εταιρειών. 

Να σημειωθεί ότι οι μέχρι στιγμής φήμες, θέλουν την Apple να έχει σχηματίσει μια ειδική ομάδα αποτελούμενη από 200 περίπου άτομα από διάφορα τμήματα της εταιρείας, την εταιρεία A123 Systems (από την οποία δέχθηκε αγωγή λόγω "κλοπής" των υπαλλήλων της) αλλά και από την εταιρεία Magna Steyr η οποία στο παρελθόν έχει αναμιχθεί στην κατασκευή αυτοκινήτων για την BMW και την Mercedes.

Η όλη απόπειρα της Apple για την κατασκευή ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού οχήματος φέρει την κωδική ονομασία 'Project Titan'.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM