Αυτή η startup επενδύει 2 εκατ. δολάρια για πιο «ανθρώπινες» γνωριμίες μέσω AI

Αυτή η startup επενδύει 2 εκατ. δολάρια για πιο «ανθρώπινες» γνωριμίες μέσω AI Facebook Twitter
Η Nandini Mullaji είναι συνιδρύτρια της εφαρμογής γνωριμιών Sitch, που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη
0

Μια νέα startup με έδρα τη Νέα Υόρκη φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο γνωριζόμαστε και ερωτευόμαστε, χρησιμοποιώντας ως «προξενήτρα» την τεχνητή νοημοσύνη. Ο λόγος για την εφαρμογή Sitch, η οποία μόλις εξασφάλισε χρηματοδότηση $2 εκατομμυρίων σε προ-σπορά στάδιο, με επικεφαλής το πρόγραμμα επιτάχυνσης A16z Speedrun της Andreessen Horowitz.

Η συνιδρύτρια Nandini Mullaji, πρώην επαγγελματίας matchmaker, επιδιώκει με την πλατφόρμα να «εκδημοκρατίσει» την εμπειρία του προξενιού, κάνοντάς την προσβάσιμη στο ευρύ κοινό μέσω AI, το οποίο βασίζεται σε εκατοντάδες πραγματικές εμπειρίες γνωριμιών που η ίδια έχει συντονίσει.

Η εφαρμογή, που λανσαρίστηκε πιλοτικά το 2024 στη Νέα Υόρκη, ζητά από τους χρήστες να απαντήσουν σε αναλυτικές ερωτήσεις για τις αξίες και τις προτιμήσεις τους. Με βάση τα στοιχεία αυτά, το σύστημα προτείνει έως πέντε πιθανές γνωριμίες την εβδομάδα – με κόστος που ξεκινά από 90 δολάρια για τρεις προτάσεις και φτάνει τα 160 δολάρια για οκτώ. Αν η γνωριμία δεν καταλήξει πουθενά, το ποσό επιστρέφεται.

Η ιδιαιτερότητα του Sitch είναι ότι δεν βασίζεται στο swiping, αλλά στην επιμέλεια. Ο χρήστης μπορεί να συνομιλήσει με το AI «προξενιό», να ρωτήσει για τον πιθανό σύντροφο και –αν υπάρξει αμοιβαίο ενδιαφέρον– η γνωριμία γίνεται μέσω group chat.

Αυτή η startup επενδύει 2 εκατ. δολάρια για πιο «ανθρώπινες» γνωριμίες μέσω AI Facebook Twitter

Η Mullaji και ο συνιδρυτής της Chad DePue σχεδιάζουν την επέκταση σε Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες τον Μάιο, ενώ ακολουθούν το Σικάγο και η Ουάσινγκτον. Μόλις μια πόλη φτάσει τους 2.000-4.000 εγγεγραμμένους χρήστες, η εφαρμογή ενεργοποιείται για την περιοχή.

Το επόμενο βήμα είναι η φωνητική τεχνητή νοημοσύνη, με την Mullaji να δανείζει κυριολεκτικά τη φωνή της μέσω της ElevenLabs, εταιρείας voice cloning με αποτίμηση $3,3 δισ. Χρήστες μπορούν ήδη να καλέσουν έναν αριθμό τηλεφώνου και να συνομιλήσουν με την «AI Mullaji», η οποία τους καθοδηγεί στη δημιουργία προφίλ.

«Δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε εικονικές φίλες ή να αντικαταστήσουμε την ανθρώπινη επαφή», διευκρινίζει η Mullaji. «Αντιθέτως, θέλουμε να ενισχύσουμε τη σύνδεση». Με το AI ως εργαλείο διευκόλυνσης και όχι υποκατάστατο, το Sitch επιδιώκει να μειώσει την απογοήτευση των dating apps και να επαναφέρει την αυθεντική εμπειρία γνωριμιών σε ψηφιακή μορφή.

Σε μια εποχή που εφαρμογές όπως το Tinder και το Bumble αντιμετωπίζουν «κούραση χρήσης» και αυξανόμενη κριτική, το Sitch εμφανίζεται ως μια καινοτόμα, «χειροποίητη» απάντηση – με φωνή, συναίσθημα και αληθινό ενδιαφέρον.

Με πληροφορίες από Business Insider

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aeneas: Η Google και ο Έλληνας Γιάννης Ασσαέλ δίνουν νέα ζωή στις ρωμαϊκές επιγραφές με εργαλείο AI

Τech & Science / Aeneas: Η Google και ο Έλληνας Γιάννης Ασσαέλ δίνουν νέα ζωή στις ρωμαϊκές επιγραφές με εργαλείο AI

Το σύστημα, που ονομάζεται Aeneas από τον μυθικό Τρωικό ήρωα, βοηθά τους ιστορικούς να ερμηνεύσουν, να αποδώσουν και να αποκαταστήσουν αρχαίες ρωμαϊκές επιγραφές
LIFO NEWSROOM
«Η ανθρωπότητα νίκησε»: Ποια είναι η ιδιοφυΐα που κέρδισε το ChatGPT στον κορυφαίο διαγωνισμό προγραμματισμού

Τech & Science / «Η ανθρωπότητα νίκησε»: Ποια είναι η ιδιοφυΐα που κέρδισε το ChatGPT στον κορυφαίο διαγωνισμό προγραμματισμού

Όπως λέει, «δεν είχε ποτέ πραγματικό σχέδιο για τη ζωή» και τυπικά έχει μόνο δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς δεν ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές
LIFO NEWSROOM
Στέλεχος βακτηρίου ανθεκτικό στα αντιβιοτικά εξαπλώνεται στην Ευρώπη, προειδοποιούν επιστήμονες

Τech & Science / Στέλεχος βακτηρίου ανθεκτικό στα αντιβιοτικά εξαπλώνεται στην Ευρώπη, προειδοποιούν επιστήμονες

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από σχεδόν μια δεκαετία στην Ολλανδία και τη Γερμανία, και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον εννέα ακόμη ευρωπαϊκές χώρες
LIFO NEWSROOM
Η Γη περιστρέφεται πιο γρήγορα και ίσως χρειαστεί να «αφαιρεθεί» ένα δευτερόλεπτο για πρώτη φορά στην ιστορία

Τech & Science / Η Γη περιστρέφεται πιο γρήγορα και ίσως χρειαστεί να «αφαιρεθεί» ένα δευτερόλεπτο για πρώτη φορά στην ιστορία

Μικρότερες ημέρες, μεγάλη ανησυχία για τους χρονομέτρες: Μια απροσδόκητη επιτάχυνση της Γης φέρνει για πρώτη φορά το ενδεχόμενο ενός «αρνητικού δευτερολέπτου»
LIFO NEWSROOM
Explainer: Γιατί η Nvidia αξίζει περισσότερο από την Apple και την Tesla μαζί

Explainer / Γιατί η Nvidia αξίζει περισσότερο από την Apple και την Tesla μαζί

Η Nvidia δεν έχει oρατή παρουσία στην καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων, όμως χωρίς την τεχνολογία της, πολλές από τις συσκευές και τις υπηρεσίες που σήμερα αποκαλούμε «έξυπνες» δεν θα ήταν εφικτές
LIFO NEWSROOM
Αντηλιακό και εντομοαπωθητικό μαζί μειώνουν την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Τech & Science / Αντηλιακό και εντομοαπωθητικό μαζί μειώνουν την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Επιστήμονες του CNRS στη Γαλλία διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός αντηλιακού και εντομοαπωθητικού επηρεάζει αρνητικά την αποτελεσματικότητα του πρώτου – Τι έδειξαν οι δοκιμές σε ανθρώπινο δέρμα
LIFO NEWSROOM