Αστεροειδής με πλάτος 1 χλμ. θα περάσει κοντά από τη Γη την επόμενη βδομάδα

Αστεροειδής με πλάτος 1 χλμ. θα περάσει κοντά από τη Γη την επόμενη βδομάδα Facebook Twitter
Πηγή: Nasa / Αρχείου.
0

Ένας αστεροειδής που εκτιμάται ότι έχει πλάτος ένα ολόκληρο χιλιόμετρο αναμένεται να περάσει δίπλα από τη Γη στις 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το κέντρο μελετών αντικειμένων κοντά στη Γη που ανήκει στη NASA, ο αστεροειδής θα βρεθεί σε απόσταση 1,2 εκατομμυρίων μιλίων από τον πλανήτη μας, κινούμενος με 47.344 μίλια την ώρα.

Το εν λόγω ουράνιο αντικείμενο είναι γνωστό ως 7482 (1994 PC1) και ανακαλύφθηκε το 1994. Βέβαια, κανείς δεν αναμένει ότι θα χτυπήσει τη Γη όμως πρόκειται σύμφωνα με τους ειδικούς για τον πιο κοντινό αστεροειδή που θα περάσει από τον πλανήτη μας στους επόμενους δύο αιώνες. 

Αν και ο εν λόγω αστεροειδής είναι αρκετά μεγάλος δεν πρόκειται για τον μεγαλύτερο που έχει περάσει ποτέ σε κοντινή απόσταση από τη Γη. Την πρωτιά έχει ο αστεροειδής 3122 Florence (1981 ET3), ο οποίος πέταξε κοντά μας, την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Αυτός ο αστεροειδής εκτιμάται ότι έχει πλάτος μεταξύ 2,5 μιλίων και 5,5 μιλίων, και θα κάνει άλλο ένα πέρασμα από τη «γειτονιά» μας στις 2 Σεπτεμβρίου, 2057.

Αν και ο 7482 (1994 PC1) είναι απίθανο να είναι ορατός με γυμνό μάτι, οι ερασιτέχνες αστρονόμοι με ένα μικρό τηλεσκόπιο λογικά θα μπορέσουν να τον εντοπίσουν. 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Τech & Science / Η κατανάλωση λαχανικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών

Νέα διεθνής μελέτη υποδηλώνει ότι τα παιδιά ενδέχεται να αντιδρούν πιο θετικά σε γεύσεις στις οποίες εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
THE LIFO TEAM
ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Αλτσχάιμερ: Νέα έρευνα εξηγεί πώς η εξέταση αίματος εντοπίζει σημάδια «πολύ πριν» τα συμπτώματα

Οι συγγραφείς λένε ότι τα ευρήματα της μελέτης καταδεικνύουν τη δυνατότητα ανίχνευσης της νόσου Αλτσχάιμερ σε πρώιμο στάδιο σε μεσήλικες με εξετάσεις αίματος
THE LIFO TEAM
Το ChatGPT έγραψε μια ταινία Πωλ Σρέιντερ και ο Πωλ Σρέιντερ ανησύχησε λιγάκι

Τech & Science / Το ChatGPT έγραψε μια ταινία Πολ Σρέιντερ και ο Πολ Σρέιντερ ανησύχησε λιγάκι

Στο συνέδριο AI on the Lot, ο σεναριογράφος του Taxi Driver παρουσίασε μια ιδέα ταινίας που του πρότεινε το ChatGPT, τη χαρακτήρισε «δεύτερης κατηγορίας Σρέιντερ» και προέβλεψε ότι σύντομα το σινεμά θα έχει πλήρως τεχνητούς πρωταγωνιστές.
THE LIFO TEAM