«Άνοιξαν» και για την Ελλάδα οι παραγγελίες για το δορυφορικό ίντερνετ του Έλον Μασκ

«Άνοιξαν» και για την Ελλάδα οι παραγγελίες για το δορυφορικό ίντερνετ του Έλον Μασκ Facebook Twitter
eurokinissi
0

«Άνοιξαν» και για την Ελλάδα οι παραγγελίες για δορυφορικό ίντερνετ του Έλον Μασκ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν στο εξής να προβούν σε προπαραγγελίες στην εταιρεία Starlink.

Η σχετική δυνατότητα είναι διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα, μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, που είναι θυγατρική της SpaceX του Έλον Μασκ.

Οι χρήστες για να συνδεθούν με το «δορυφορικό ίντερνετ» χρειάζονται ένα δορυφορικό πιάτο όμοιο με εκείνο της δορυφορικής τηλεόρασης. Οι δορυφόροι της Starlink συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό εν προκειμένω στην Ελλάδα. Ο επίγειος σταθμός αναμένεται να γίνει είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι με την εισαγωγή της διεύθυνσης στα ελληνικά στην αρχική σελίδα της Starlink, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να προχωρήσει στην παραγγελία. Η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού κυμαίνεται γύρω στα 499 δολάρια.

Σύμφωνα με το Money Review, ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και τιμολογείται ακριβότερα θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ