ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Το ανδροειδές ρομπότ Sophia μπαίνει σε μαζική παραγωγή το 2021 για να βοηθήσει με την πανδημία

Το ανδροειδές ρομπότ Sophia μπαίνει σε μαζική παραγωγή το 2021 για να βοηθήσει με την πανδημία Facebook Twitter
0

Όταν η εταιρεία Hanson Robotics ανέπτυξε το πρωτότυπο ρομπότ "Sophia" to 2016, η ανθρωπότητα είδε για πρώτη φορά μια λειτουργική έκδοση ανδροειδούς με εξελιγμένη νοημοσύνη χωρίς ωστόσο να περιμένει τον άμεσο πολλαπλασιασμό του στο κοντινό μέλλον. 

Μόλις πέντε χρόνια αργότερα η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει άμεσα τη μαζική παραγωγή της Sophia και τριών ακόμα μοντέλων και, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τα πρώτα ανδροειδή θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο ευρύ κοινό, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Το ανδροειδές ρομπότ Sophia μπαίνει σε μαζική παραγωγή το 2021 για να βοηθήσει με την πανδημία Facebook Twitter

Εν μέσω πανδημίας η εταιρεία κρίνει πως είναι η κατάλληλη ώρα για να παραχθούν μαζικά τα έξυπνα ανδροειδή, για να βοηθήσουν στις υπηρεσίες υγείας, στον κλάδο του λιανεμπορίου και τις αερογραμμές, περιορίζοντας σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης Covid-19. Στατιστικά, ο κορωνοϊός είναι πολύ πιθανότερο να μολύνει κάποιον άνθρωπο από τα σταγονίδια ενός άλλου ανθρώπου, παρά από μία δυνητικά μολυσμένη επιφάνεια (όπως το κέλυφος ενός ρομπότ). 

«Τα ρομπότ Sophia και Hanson είναι μοναδικά επειδή μοιάζουν καταπληκτικά στον άνθρωπο,» λέει ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Ντέιβιντ Χάνσον. «Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτή την εποχή που πολλοί είναι φρικτά μόνοι και κοινωνικά απομονωμένοι».

Ο ίδιος ελπίζει πως η εταιρεία του θα κατασκευάσει χιλιάδες ρομπότ διαφόρων μεγεθών μέσα στη χρονιά, μεταξύ των οποίων και αντίγραφα του μοντέλου Grace, μια παραλλαγής του ανδροειδούς, που είναι ειδικά τροποποιημένη για τις υγειονομικές υπηρεσίες.

«Ρομπότ όπως εγώ μπορούν να φροντίσουν τους ασθενείς ή τους ηλικιωμένους», λέει ένα από τα ρομπότ Sophia στο εργοστάσιο της Hanson Robotics στο Χονγκ Κονγκ. «Μπορώ να βοηθήσω στην επικοινωνία, να προσφέρω συνεδρίες θεραπείας, να προκαλέσω κοινωνικά ερεθίσματα, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Τech & Science
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM
Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Τech & Science / Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υποστηρίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να προετοιμαστούμε για τη μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ