Αμερικανοί εισαγγελείς ζητούν να μην προχωρήσει το Instagram για παιδιά- Η Facebook δεν κάνει πίσω

Αμερικανοί εισαγγελείς ζητούν να μην προχωρήσει το Instagram για παιδιά- Η Facebook δεν κάνει πίσω Facebook Twitter
0

Γενικοί εισαγγελείς από 44 πολιτείες και περιοχές των ΗΠΑ κάλεσαν τη Facebook να εγκαταλείψει το πλάνο της να δημιουργήσει Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών.Στην επιστολή τους προς τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ οι εισαγγελείς προειδοποιούν για τους κινδύνους των social media για τα παιδιά. Όμως, η Facebook όπως όλα δείχνουν δεν κάνει πίσω, παρά τις εκκλήσεις τους.

 

«Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία και την ευημερία των παιδιών, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που κρύβει η χρήση ενός λογαριασμού στα social media», τονίζουν οι εισαγγελείς στην επιστολή τους.

 

Παράλληλα κατηγορούν τη Facebook ότι «ιστορικά απέτυχε να προστατεύσει την ευημερία των παιδιών στις πλατφόρμες της». Επιπλέον, οι εισαγγελείς προειδοποιούν ότι τα social media προωθούν στα παιδιά μια εμμονή για την εξωτερική εμφάνιση και το κοινωνικό στάτους.

 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μίλησε ενώπιον επιτροπής του κογκρέσου, τον Μάρτιο, για το σχέδιο να δημιουργηθεί Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών. Αυτή τη στιγμή η Facebook δεν επιτρέπει σε παιδιά αυτής της ηλικίας να εγγράφονται στις πλατφόρμες τους. Όμως, ο Ζούκερμπεργκ παραδέχθηκε ότι πολλά γίνονται μέλη, λέγοντας ψέματα για την ηλικία τους.

 

Ενώπιον της επιτροπής υποστήριξε πως αν χρησιμοποιούνται με επιτήρηση, τα social media μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τους φίλους τους.

 

Στην επιστολή τους οι εισαγγελείς απορρίπτουν το επιχείρημα τονίζοντας: «Υπάρχουν μυριάδες άλλοι, ασφαλέστεροι, τρόποι προκειμένου να παιδιά να επικοινωνούν με συγγενείς και φίλους». Επιστολή κατά αυτής της εφαρμογής για παιδιά έστειλαν στον Ζούκερμπεργκ και βουλευτές των Δημοκρατικών, τον προηγούμενο μήνα.

 

Facebook: Τα παιδιά είναι ήδη online

Πάντως, η εταιρεία δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει το πλάνο δημιουργίας του Instagram για παιδιά.Εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με ρυθμιστικές αρχές και βουλευτές, όσο εξελίσσονται τα σχετικά σχέδια. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το πότε θα λανσάρει την εφαρμογή.

 

«Όπως κάθε γονιός γνωρίζει, τα παιδιά είναι ήδη online. Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση, παρέχοντας υπηρεσίες που δίνουν στους γονείς εικόνα και έλεγχο για το τι κάνουν τα παιδιά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

«Αναπτύσσουμε αυτές τις εμπειρίες σε συνεργασία με ειδικούς για την ανάπτυξη, την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των παιδιών, όπως και με υπέρμαχους των προσωπικών δεδομένων. Ανυπομονούμε να εργαστούμε με νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των γενικών εισαγγελέων», συμπλήρωσε.


Με πληροφορίες από WSJ, FT

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM