Google: Ένα doodle για την πίτσα - Πόσα κομμάτια τρώγονται ανά δευτερόλεπτο

Αφιερωμένο στην πίτσα το doodle της Google Facebook Twitter
Pixabay
0

Στην πίτσα είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google καθώς σαν σήμερα, το 2007, εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Google, το σημερινό διαδραστικό Doodle τιμά ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο, με μακρά ιστορία.

Αν και το ψωμί με διάφορες γαρνιτούρες καταναλωνόταν για αιώνες σε αρχαίους πολιτισμούς, από την Αίγυπτο μέχρι τη Ρώμη, η νοτιοδυτική ιταλική πόλη της Νάπολης είναι αυτή που αναγνωρίζεται ευρέως ως η γενέτειρα της πίτσας.

Η αρχική μορφή της πίτσας είναι η λεγόμενη «Μαργαρίτα», δηλαδή η ζύμη με ντομάτες και τυρί, πρωτοεμφανίστηκε  στα τέλη του 1700. 


Αφιερωμένο στην πίτσα το doodle της Google Facebook Twitter

Οι χρήστες σήμερα μπορούν να παίξουν ένα μίνι παιχνίδι που σχεδίασε η Google. Το παιχνίδι έχει 11 διαφορετικές γεύσεις που ποικίλλουν από μαργαρίτα έως γλυκιά πίτσα.  

Σήμερα, υπολογίζεται ότι πέντε δισεκατομμύρια πίτσες (350 φέτες ανά δευτερόλεπτο μόνο στις ΗΠΑ) καταναλώνονται διεθνώς κάθε χρόνο. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Οφέλη και κίνδυνοι από τα «φαντάσματα» των εκλιπόντων οικείων μας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Είμαστε σίγουροι πως θέλουμε η Τεχνητή Νοημοσύνη να «ζωντανέψει» τους νεκρούς μας;

Μια νέα μελέτη της Google εξετάζει τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει η διαδικασία μετενσάρκωσης που θα προσφέρουν στο άμεσο μέλλον οι μηχανισμοί της τεχνητής νοημοσύνης.
LIFO NEWSROOM