Τζόκοβιτς: Οι δικαστές αποκαλύπτουν τους λόγους απόρριψης τής έφεσής του

Τζόκοβιτς: Οι δικαστές αποκαλύπτουν τους λόγους απόρριψης τής έφεσής του Facebook Twitter
0

Οι τρεις δικαστές που ψήφισαν ομοφώνως κατά της παραμονής του Νόβακ Τζόκοβιτς στην χώρα για το αυστραλιανό Όπεν, αποκάλυψαν τους λόγους τής απόφασής τους. 

Σε γραπτή ανακοίνωση, οι δικαστικοί τόνισαν πως δεν ήταν παράλογο για τον υπουργό Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ να απελάσει τον Νόλε, λόγω του φόβου πως ο ανεμβολίαστος Σέρβος σταρ του παγκόσμιου τένις αποτελούσε κίνδυνο για την δημόσια υγεία και τάξη

Σύμφωνα με την απόφαση, ο υπουργός ήταν λογικό να εικάσει πως η παρουσία τού Τζόκοβιτς θα μπορούσε να υποκινήσει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα, με διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις, που με τη σειρά τους θα προκαλούσαν περαιτέρω διασπορά της Covid-19. 


Επιπλέον, η απόφαση του υπουργού συμπεριελάμβανε και την πιθανή επίδραση του σταρ σε ανθρώπους με αμφιβολίες για το πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι. 

«Η πιθανή επίδραση στη δεύτερη κατηγορία προκύπτει από την κοινή λογική και την ανθρώπινη εμπειρία: Ένας εμβληματικός σταρ του παγκόσμιου τένις μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, νέους ή ηλικιωμένους, αλλά ίσως κυρίως νέους και ευεπηρέαστους, να τον μιμηθούν. Δεν είναι περίεργο, και δε χρειάζεται αποδείξεις» αναφέρεται στην απόφαση. 


Οι δικηγόροι του Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη υποστήριξαν πως ουδέποτε ο Τζόκοβιτς έχει πει σε άνθρωπο να μην εμβολιαστεί και πως η απόφαση του υπουργού δε βασίστηκε σε γεγονότα. 

Ωστόσο, οι τρεις δικαστές απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς. 


Ο Τζόκοβιτς «είχε επιλέξει εδώ και πάνω από ένα χρόνο να μην εμβολιαστεί από τη στιγμή που διατέθηκαν τα εμβόλια» τονίζουν. Κι ο υπουργός είχε θορυβηθεί από τα δημοσιεύματα πως ομάδες αντιεμβολιαστών «παρουσίαζαν τον κ. Τζόκοβιτς ως ήρωα και σύμβολο ελευθερίας της επιλογής». 

 
«Άλλο άτομο στη θέση του υπουργού ίσως να μην είχε ακυρώσει τη βίζα του κ. Τζόκοβιτς. Όμως, ο συγκεκριμένος υπουργός το έκανε» γράφουν επίσης. 
 


Σημειώνεται πως ο 34χρονος αναγκάστηκε να φύγει από την Αυστραλία παραμονές έναρξης του πρωταθλήματος, όταν η ομάδα τριών δικαστών του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου απέρριψε την έφεσή του, με την οποία επεδίωξε να ακυρώσει την απόφαση της κυβέρνησης για την βίζα του.

Επρόκειτο για τη δεύτερη φορά ακύρωσης της βίζας τού παίκτη, με την πρώτη λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, στις 5 Ιανουαρίου. 

Με πληροφορίες από CNN/BBC


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ