Μουντιάλ 2022: H ώρα του μεγάλου τελικού για Αργεντινή και Γαλλία

Μουντιάλ 2022: Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού για Αργεντινή και Γαλλία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ σήμερα το απόγευμα καθώς η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ.

Ο Λιονέλ Μέσι, θέλει να οδηγήσει την Αργεντινή στο τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο από το 1986. Τότε με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Οι Γάλλοι, από την πλευρά τους, ονειρεύονται να πετύχουν το «back-to-back» και να γράψουν ιστορία, καθώς θα γίνουν μόλις η τρίτη χώρα που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Στο παρελθόν το έχουν καταφέρει μόνο η Ιταλία (1934-38) κι η Βραζιλία (1958-62).

Ωστόσο η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν αντιμετωπίζει νέο πολύ σημαντικό πρόβλημα καθώς ο Ολιβιέ Ζιρού αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο, κατά την τελευταία προπόνηση και η συμμετοχή του στο παιχνίδι της τελικής αναμέτρησης για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας κόσμου είναι αμφίβολη.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ο τελικός αυτός θα είναι η 13η συνάντηση της Αργεντινής με τη Γαλλία. Οι Λατινοαμερικάνοι έχουν 6 νίκες, οι «μπλε» έχουν 3 και 3 ματς έληξαν ισόπαλα.

Σε Παγκόσμια Κύπελα, η Αργεντινή πήρε τα δύο πρώτα παιχνίδια το 1930 και το 1978, αλλά στην τρίτη συνάντηση τους, πριν τέσσερα χρόνια στη Ρωσία, επικράτησαν οι Γάλλοι.

Ο τελικός του Μουντιάλ 2022, θα διεξαχθεί, το απόγευμα, στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ANT1.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ