Κόμπι Μπράιαντ: Σπάνια φανέλα του πωλήθηκε έναντι 5,8 εκατ. $

Κόμπι Μπράιαντ: Σπάνια φανέλα του πωλήθηκε έναντι $5,8 εκατ. Facebook Twitter
Φωτ.: Sotheby’s
0

Σπάνια φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ με τα χρώματα των Λος Άντζελες Λέικερς πωλήθηκε έναντι 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s την Πέμπτη.

Πρόκειται για μέρος της εμφάνισής του από τη σεζόν 2007-08, όταν είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης. 

Ο οίκος δημοπρασιών ενημέρωσε πως πρόκειται για το «πιο πολύτιμο αντικείμενο του Μπάιαντ που έχει δημοπρατηθεί και η δεύτερη πολυτιμότερη μπασκετική φανέλα που έχει πωληθεί ποτέ». 

Η αξία της εμφάνισης με το νούμερο 24 είχε εκτιμηθεί μεταξύ 5 και 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Sotheby's έκανε λόγο για «αθλητικό τεχνούργημα» που έχει γίνει «συνώνυμο» με την εικόνα του αστέρα του NBA.

Η εμβληματική φωτογραφία του Μπράιαντ να αρπάζει τη φανέλα του, μετά το προβάδισμα 14 πόντων κατά των Ντένβερ Νάγκετς, στα play off του 2008 έχει αναπαραχθεί άπειρες φορές. Έχει γίνει τοιχογραφία, πωλείται ως αναμνηστικό από την αμάδα και έχει γίνει σύμβολο του πάθους και της αφοσίωσης του αθλητή στο μπάσκετ. 

Κόμπι Μπράιαντ: Σπάνια φανέλα του πωλήθηκε έναντι ,8 εκατ. Facebook Twitter
Φωτ.: Sotheby’s

Κατά την προαναφερόμενη σεζόν, ο Μπράιαντ είχε μέσο όρο πόντων 28,3 και σημείωσε συνολικά 2.323 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η δημοπρατηθείσα φανέλα είναι η μοναδική που φόρεσε στα play off, όταν και οδήγησε την ομάδα μέχρι τον τελικό 

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την επέτειο των τριών ετών από το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο, μεταξύ άλλων, του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα και της 13χρονης κόρης του. Σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια τον Ιανουάριο του 2020.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΝΒΑ, κέρδισε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα βραβεία MVP στο All-Star Game, δύο τίτλους MVP σε τελικούς και δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM