Χρυσός στην Ντόχα ο Πετρούνιας: Θριάμβευσε και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Χρυσός στην Ντόχα ο Πετρούνιας: Θριάμβευσε και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
0

Ήταν αδύνατο να απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο αγώνισμα των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής, εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα πήρε το χρυσό μετάλλιο και το κυριότερο συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν (15.500) για να δώσει το «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο 30χρονος Ολυμπιονίκης, με ύψος 1,64 μ. και βάρος 62 κιλών έχει γίνει συνώνυμο και σημείο αναφοράς του αθλήματός του. 
 

Μέχρι σήμερα, έχει αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης το 2016, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης.

Σε έναν από τους κρισιμότερους αγώνες της καριέρας του, έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα μετά την επέμβαση που έκανε στον ώμο και τους σημαντικούς αγώνες που έχασε στη συνέχεια, ο «άρχοντας των κρίκων» όχι μόνο φώναξε «παρών», αλλά έπεισε και τον πιο δύσπιστο πως ήταν και παραμένει ασυναγώνιστος.


Πήρε το χρυσό μετάλλιο, αλλά το κυριότερο συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν (πάνω από 15.334) για να πάει στο Τόκιο. Ήταν άψογος σε όλο το πρόγραμμα που εκτέλεσε, δεν έκανε το παραμικρό λάθος και στο φινάλε «καρφώθηκε» στο έδαφος πανηγυρίζοντας με τον προπονητή του.


Τα λεπτά αγωνίας που κύλησαν μετατράπηκαν σε αγκαλιές με τους ανθρώπους της ελληνικής αποστολής όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία του, που ήταν 15.500. Πλέον, χωρίς να έχει το άγχος στις πλάτες του θα πάει στο Τόκιο για να διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από εκείνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Δεύτερος ήταν στον τελικό ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι με 14.933 βαθμούς και τρίτος ο Ιρανός Μαχντί Αχμάντ Κοχάνι με 14.800 βαθμούς.


Νωρίτερα, ο Αντώνης Τανταλίδης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των ασκήσεων εδάφους της ίδιας διοργάνωσης. Πρόκειται για την κορυφαία έως τώρα στιγμή του Έλληνα γυμναστή στην καριέρα του σε διεθνές επίπεδο. Ο 24χρονος γυμναστής εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και συγκέντρωσε 14.700 βαθμούς, ακολουθώντας στο βάθρο δύο αθλητές με πλήθος μεταλλίων στο αγώνισμα, τον Ισραηλινό Αρτέμ Ντολγκοπιάτ (15.033 β.) και τον Ισπανό Ρέι Θαπάτα (14.933 β.).


Να σημειωθεί ότι στον προχθεσινό (23/06) προκριματικό ο αθλητής του Θεόφιλου Λαλεχού είχε πάρει την 4η θέση με μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση (14.266 βαθμούς).

Τα αποτελέσματα του τελικού στους κρίκους:

Λευτέρης Πετρούνιας 15.500 β.
Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.933 β.
Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.800 β.
Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.766 β.
Κάιο Σόουζα (Βραζιλία) 14,566 β
Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,533 β.
Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος), 14,333 β.
Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία) 14,200 β.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM