Γιούργκεν Κλοπ: Έκλαψα όταν είδα να τραγουδούν σε νοσοκομείο το «You’ll Never Walk Alone»

Γιούργκεν Κλοπ: Έκλαψα όταν είδα να τραγουδούν σε νοσοκομείο το «You’ll Never Walk Alone» Facebook Twitter
0

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ότι έκλαψε, όταν είδε το βίντεο με εργαζόμενους σε νοσοκομείο της Βρετανίας να τραγουδούν το «You'll Never Walk Alone» και εξέφρασε την ελπίδα ο κορωνοϊός να φέρει μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την αναστολή των αγώνων της Premier League, στις 13 Μαρτίου και είπε πως ό,τι πρόβλημα μπορεί να έχει ο ίδιος- όπως το πότε θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα- είναι «ντροπιαστικά» σε σύγκριση με την παγκόσμια κρίση.

Ο Κλοπ εξήρε των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να θεραπεύσουν τους ασθενείς και έκανε αναφορά σε κάποιους από αυτούς που τραγούδησαν τον «ύμνο» της Λίβερπουλ.


«Μου έστειλαν ένα βίντεο με ανθρώπους σε νοσοκομείο, οι οποίοι έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας άρχισαν να τραγουδούν το You'll Never Walk Alone και άρχισα αμέσως να κλαίω. Είναι απίστευτο. Αλλά δείχνει τα πάντα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλεύουν μόνο, αλλά έχουν και τόσο ακμαίο ηθικό», είπε ο Κλοπ.

«Είναι συνηθισμένοι στο να βοηθούν άλλους ανθρώπους. Πρέπει να το συνηθίσουμε και εμείς αυτό, γιατί συχνά έχουμε τα δικά μας προβλήματα. Αλλά είναι η δουλειά τους, την κάνουν κάθε ημέρα. Βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, επειδή βοηθούν αρρώστους και ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα, οπότε δεν θα μπορούσα παρά να τους θαυμάζω και να τους εκτιμώ όσο περισσότερο γίνεται», συνέχισε ο Γερμανός τεχνικός.

Ο Γιούργκεν Κλοπ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια θετική «κληρονομιά» διαρκείας από την αντίδραση στην πανδημία. «Στο μέλλον, σε 10, 20, 30, 40 χρόνια, αν κοιτάμε πίσω και το συμπέρασμα είναι ότι αυτή είναι η περίοδος που ο κόσμος έδειξε τη μεγαλύτερη αλληλεγγύη, τη μεγαλύτερη αγάπη, φιλία, ή οτιδήποτε άλλο, τότε θα είναι πραγματικά σπουδαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν περνάς κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το δεις, ιδιαίτερα εκείνοι που είναι άρρωστοι, συνέχισε ο Κλοπ. «Αλλά, κάποια στιγμή στο μέλλον ελπίζω ότι θα κοιτάμε πίσω και θα μπορούμε να το δούμε. Γιατί αυτό είναι η λύση του προβλήματος: να είμαστε όλοι πειθαρχημένοι, να συνεργαζόμαστε, να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον».

Πριν από 4-5 εβδομάδες, πολλές χώρες σκέφτονταν ότι αυτό ήταν πρόβλημα μιας άλλης χώρας. «Τώρα, η φύση μας δείχνει ότι όλοι είμαστε το ίδιο. Έχουμε τα ίδια προβλήματα και πρέπει να συνεργαστούμε για τη λύση. Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτή την κατάσταση πέρα από ίσως αυτό που μπορούμε να μάθουμε από αυτή», συνέχισε ο Κλοπ.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ