Άμπυ Ρογκ: Η πρώτη ιθαγενής που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς - «Να αλλάξουμε το "λευκό" χόκεϊ»

Άμπυ Ρογκ: Η πρώτη ιθαγενής που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς - «Να αλλάξουμε το "λευκό" χόκεϊ» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Η Άμπι Ρογκ έπαιζε ως παιδί χόκεϊ επί πάγου με τον μπαμπά και φίλους της, όταν άρχισε να ερωτεύεται το άθλημα. 

Ωστόσο, αργότερα, όταν άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες στο πανεπιστήμιο, συνειδητοποίησε πως διέφερε από τις περισσότερες συναθλήτριές της. 


«Μεγαλώνοντας ως  ιθαγενής, δεν ήταν σπάνιο να βλέπω άλλους παίκτες που είχαν ρίζες αυτοχθόνων. Και μετά πήγα στο πανεπιστήμιο και τότε συνειδητοποίησα πως ήμουν διαφορετική από τους υπόλοιπους» παραδεχόταν η ίδια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο CNN.


Η Ρογκ ομολογεί πως είχε ένα «μη συμβατικό ταξίδι» για να φτάσει εκεί που βρίσκεται: Από τα παιχνίδια στον πάγο της αυλής της στην εκπροσώπηση των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
 

Όπως λέει η ίδια, η παρουσία της στο χόκεϊ είναι για εκείνη μια αφορμή για ευρύτερη συμπερίληψη από διαφορετικές φυλές των ΗΠΑ.

«Θέλω να φέρω τη διαφοροποίηση στο άθλημα γιατί είναι πραγματικά πολύ "λευκό" και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό» λέει. 

«Το να θέλω να κάνω το άθλημα πιο ευρύ σημαίνει να προσπαθώ να το κανω πιο προσβάσιμο πάνω απ'όλα. Αλλά και να κερδίσω μεγαλύτερη ορατότητα πως μπορείς να τα καταφέρεις. Για μένα είναι ένας μακρύς δρόμος» προσθέτει. 

Και καταλήγει: «Αν έστω ένα μικρό κορίτσι πει 'θέλω να παίξω χόκεϊ επειδή παίζει η Ρογκ', για μένα θα σήμαινε τα πάντα». 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ