ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αφαίρεσαν από τον Λανς Άρμστρονγκ τους τίτλους του Tour de France

Αφαίρεσαν από τον Λανς Άρμστρονγκ τους τίτλους του Tour de France Facebook Twitter
6

H USADA, οργανισμός αντιντόπινγκ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αφαιρεί από τον Λανς Άρμστρονγκ και τους επτά τίτλους που είχε κατακτήσει στο γύρο Γαλλίας (Tour De France) λόγω ντόπινγκ 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο 40χρονος πλέον Άρμστρονγκ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προσβάλει την απόφαση. «Η απόφασή μου δε συνιστά αναγνώριση της ενοχής μου, αλλά επιλογή να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου και στο Ίδρυμά μου για τους καρκινοπαθείς» τόνισε.

6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

4 σχόλια
Ολα οι γάλλοι τα ξεκινήσαν, γτ δεν κερδισαν ποτε το γύρο γαλλίας, αλλά ενας άξεστος Τεξανός! Viva Lance! btw το βιβλιο του, το θεμα δεν ειναι μονο το ποδήλατο ειναι εξαιρετικο!
Παρεμπιπτόντως, ο αρθρογράφος ξέχασε να αναφέρει ότι ο Λανς Άρμστρονγκ ουδέποτε βρέθηκε θετικός σε τεστ ντόπινγκ και απλά θεωρήθηκε ένοχος επειδή αποφάσισε να σταματήσει το δικαστικό αγώνα έναντι της USADA (είναι ο αμερικανικός φορέας που ελέγχει τους Αμερικάνους στους Ολυμπιακούς Αγώνες έναντι της WADA που ελέγχει όλους τους υπόλοιπους αθλητές, οπότε καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο παίρνουν τόσα χρυσά μετάλλια) ο οποίος φορέας τον είχε κατηγορήσει για χρήση απαγορευμένων ουσιών βασισμένοι σε καταγγελίες συναθλητών του. Εντελώς "δημοκρατικά" λοιπόν θεωρήθηκε ένοχος επειδή αποφάσισε να αποσυρθεί από την δικαστική διαμάχη.Πιστεύω καταλαβαίνει ο καθένας πολύ καλά τι παιχνίδι παίχτηκε.
Δεν του αφαίρεσαν μόνο τους τίτλους, αλλά και τα χρηματικά έπαθλα.Διαβάζω στο Twitter ότι οι Έλληνες αθλητές που έχουν πιαστεί ντοπαρισμένοι έχουν κρατήσει τα χρηματικά έπαθλα και τον βαθμό στον στρατό.
Ενώ θα έπρεπε κατά τη γνώμη σου να εκτελεστούν; Όσοι έχουν κρατήσει τον βαθμό στον στρατό είναι οι αθλητές που είχαν κι άλλες επιτυχίες πέραν αυτών που βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες. Ακόμα κι αν έκαναν ένα ολίσθημα δε γίνεται να διαγραφεί όλη τους η καριέρα. Οι απόψεις σου είναι τουλάχιστον υπερβολικές.
Ναι, θα έπρεπε. Απ' την άλλη, ΟΛΟΙ όσοι κάνουν πρωταθλητισμό ντοπάρονται, κι όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο λένε ψέματα (προς το συμφέρον τους φυσικά). Όταν κάποιος αρνείται να κάνει το επόμενο χατηράκι κάποιου χορηγού και δεν τα βρίσκουν, ξαφνικά αποκαλύπτεται πως είναι ντοπαρισμένος. Είναι γελοίο πραγματικά αν το σκεφτείς, απ' τη στιγμή που οι ίδιοι οι χορηγοί τους τους πληρώνουν τις ντόπες τους για να διαφημίζονται καλά.