Ο Μάικλ Τζόρνταν δώρισε 2 εκατ. από τα κέρδη του «The Last Dance» σε οργάνωση με τράπεζες τροφίμων

Ο Μάικλ Τζόρνταν δώρισε 2 εκατ. από τα κέρδη του «The Last Dance» σε οργάνωση με τράπεζες τροφίμων Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μάικλ Τζόρνταν δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη του ντοκιμαντέρ «The Last Dance» σε οργάνωση με τράπεζες τροφίμων στις ΗΠΑ.

Ο οργανισμός Feeding America ευχαρίστησε μέσω Twitter τον θρύλο του μπάσκετ για τη δωρεά του, που ήρθε σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδηγεί περισσότερους Αμερικανούς στις τράπεζες τροφίμων.

Σε μήνυμά του, που κοινοποίησε η οργάνωση, ο Τζόρνταν κάνει αναφορά στις δυσκολίες αυτής της χρονιάς λόγω του κορωνοϊού και συμπληρώνει: «Είμαι υπερήφανος που δωρίζω πρόσθετα έσοδα από το "The Last Dance" στο Feeding America και τις τράπεζες τροφίμων του στην Καρολίνα και το Σικάγο, ως βοήθεια για να τραφούν οι πεινασμένοι της Αμερικής».


Το βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο πριν από μερικούς μήνες. Τα δέκα επεισόδιά του αποτελούσαν αποτέλεσμα εκατοντάδων ωρών υλικού από την άνοδο των Σικάγο Μπουλς και του Μάικλ Τζόρνταν, με επίκεντρο τη σεζόν 1997-1998, όταν κατέκτησαν τον έκτο τίτλο στο ΝΒΑ.

Στις αρχές Νοεμβρίου το Feeding America, μια οργάνωση με 200 τράπεζες τροφίμων στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι περισσότεροι από 54 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορεί σύντομα να βρεθούν αντιμέτωποι με τη διατροφική ανασφάλεια. Ο αντίστοιχος αριθμός πριν από την πανδημία ήταν 17 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οργάνωσης.

«Βλέπουμε δυστυχώς σταθερά αυξανόμενη ανάγκη από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Περίπου το 50% των ανθρώπων που εμφανίζονται στις διανομές τροφίμων ποτέ ως τώρα δεν είχαν αναγκαστεί να βασιστούν σε τέτοια βοήθεια», δήλωσε η Κέιτι Φιτζέραλντ, γενική διευθύντρια επιχειρήσεων του Feeding America.

Με πληροφορίες από CNN

 


Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ