Σε σκηνές και ξενοδοχεία των γύρω περιοχών αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι της Ελασσόνας μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες, λίγο μετά της 12 το μεσημέρι.

 

Έντονη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα με τρεις μετασεισμούς να καταγράφονται πάνω από τα 5 Ρίχτερ χθες ενώ αρκετά είναι τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν έξι άτομα από την πυροσβεστική.

 

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές και ξενοδοχεία διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι
Eurokinissi

 

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές και ξενοδοχεία διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι
Eurokinissi

 

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους κατοίκους στα χωριά Μεσοχώρι και Μαγούλα, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους, υπό τον φόβο νέου πιο ισχυρού σεισμού.

 

Από την περιφέρεια Θεσσαλίας, μισθώθηκαν τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα για τους κατοίκους που δεν ήθελαν να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους μετά τον σεισμό ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σκηνές σε ανοιχτούς χώρους των περιοχών Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι.

 

Σκηνές στήθηκαν από τον στρατό και στα γήπεδα των γύρω χωριών ενώ δεκάδες σκηνές στάλθηκαν και στο Γηροκομείο Λάρισας, καθώς για λόγους ασφαλείας οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.

 

Σοβαρές είναι οι ζημιές, που έχουν προκληθεί και σε μνημεία της περιοχής. Μεταξύ αυτών στην Αγία Παρασκευή Τυρνάβου (19ος αιώνας) και στον Άγιο Νικόλαο (17ος αιώνας), στο Κουτσόχερο.

 

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές και ξενοδοχεία διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι
Eurokinissi

 

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές και ξενοδοχεία διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι
Eurokinissi

 

Εκτεταμένοι έλεγχοι σήμερα στα κτίρια

 

Ξεκινούν σήμερα, από νωρίς το πρωί, εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας.

 

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή.

 

Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

 

Σεισμός στην Ελασσόνα: Κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές μετά τα 6 Ρίχτερ (ΕΙΚΟΝΕΣ)
EUROKINISSI

 

Οπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων. Σύμφωνα με ενημέρωση, στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας.

 

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο. Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων.

 

Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου.

 

Τέλος, κλιμάκια μηχανικών του δήμου μαζί με μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων, αύριο θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε δημόσια κτίρια.

 

Σεισμός στην Ελασσόνα: Κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές μετά τα 6 Ρίχτερ (ΕΙΚΟΝΕΣ)
EUROKINISSI

 

Ζημιές σε σχολεία

 

Ζημιές προκάλεσε ο σεισμός και σε αρκετά σχολικά κτήρια. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι στο: 

 

-Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου Λάρισας, όπου κατέρρευσε το μισό, ακατάλληλο για χρήση

-Νηπιαγωγείο, Δημοτικό στο χωριό Πλατανούλια Λάρισας όπου έπεσε το ταβάνι και υπέστη σοβαρές ρωγμές.

 

Στην περιοχή Τρικάλων, οι μαθητές των σχολικών μονάδων αποχώρησαν, ενώ αναφέρθηκαν ζημιές και ρωγμές σε κτίρια των σχολείων:

-Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου

-2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

-Δημοτικό Σχολείο Διάσελλου

-Νηπιαγωγείο Διάσελλου

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας. 

 

Επίσης ζημίες σημειώθηκαν στα σχολικά κτίρια:

 

- Διδακτήριο Δήμου Δέντρων Λάρισας

-Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου Λάρισας

- Γενικό Λύκειο Σερβίων Κοζάνης.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr