ΥΠΕΞ: Απελαύνονται 12 Ρώσοι διπλωμάτες, κηρύχθηκαν personae non gratae

ΥΠΕΞ: Απελαύνονται 12 Ρώσοι διπλωμάτες, κηρύχθηκαν personae non gratae Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Απελαύνονται από την Ελλάδα 12 Ρώσοι διπλωμάτες, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκαν personae non gratae

Πρόκειται για 12 μέλη των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα. Κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι», σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ ενημέρωσε σήμερα τον Ρώσο πρέσβη για αυτή την απόφαση. Τις τελευταίες ημέρες, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:


«Οι ελληνικές αρχές κήρυξαν 12 μέλη των διπλωματικών και προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή». 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM