ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Υπ. Παιδείας: Στις 11:30 η παρουσίαση του ν/σ για πανεπιστήμια και πανελλαδικές

Υπ. Παιδείας: Στις 11:30 η παρουσίαση του ν/σ για πανεπιστήμια και πανελλαδικές Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
0

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί σήμερα στις 11:30 το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 11:30 το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα αναλύσει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, ανάμεσά τους και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θα αναφερθεί στην ομάδα ΟΠΠΙ, (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος).

Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν και οι υφυπουργοί Παιδείας Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος που θα μιλήσουν για θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας, μετά και την επιστροφή των μαθητών του δημοτικού και των νηπιαγωγείων στις σχολικές αίθουσες μετά από δύο μήνες.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την ίδρυση ειδικού Σώματος Φύλαξης Πανεπιστημίων ξεκινώντας πρώτα από κεντρικά ιδρύματα όπως το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το ΑΠΘ. Για το θέμα αυτό υπάρχουν αντιδράσεις από τα περισσότερα πανεπιστήμια, καθώς οι πρυτάνεις επιμένουν ότι το Σώμα πρέπει να υπάγεται απευθείας στα ακαδημαϊκά όργανα και όχι στην Ελληνικά Αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», μέχρι στιγμής το Σώμα θα περιπολεί μέσα στον χώρο των ιδρυμάτων και σε περίπτωση «ύποπτων» ενεργειών θα επικοινωνεί με την ΕΛΑΣ και θα λαμβάνει οδηγίες για το πώς θα αντιδράσει. Σύντομα θα προσληφθούν αστυνομικοί με διαδικασίες εξπρές και θα λάβουν εκπαίδευση όμοια με εκείνη των ειδικών φρουρών και επιπλέον εκπαίδευση προσαρμοσμένη στα καθήκοντά τους. Μόλις, μάλιστα, θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί και η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 1.000 ατόμων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση.

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM