Έντονη αντίδραση από τον Σταύρο Ξαρχάκο ύστερα από το βιντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ από τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνθέτες, τραγουδιστές και μουσικούς για τα θέματα του χώρου τους.

 

Ο Σταύρος Ξαρχάκος ζητάει να κατέβει το βίντεο γιατί «εξυπηρετεί προεκλογικούς σκοπούς» και τονίζει πως δεν θεωρεί πως το ζήτημα του αγώνα των δημιουργών για τα πνευματικά δικαιώματα έχει σχέση με κομματικές προτιμήσεις. 

 

Ο κ. Ξαρχάκος, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει βουλευτής και ευρωβουλευτής της ΝΔ, κάνει αναλυτική εξιστόρηση της υπόθεσης της ΑΕΠΙ καταλήγοντας πως οι δημιουργοί «δεν είμαστε επαίτες, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε δικαοσύνη»

 

Νωρίτερα με κείμενο του και ο Φοίβος Δεληβοριάς είχε ζητήσει την απόσυρση του βίντεο.

 

Η ανάρτηση του Σταύρου Ξαρχάκου

 

«Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας.

 

Λυπάμαι πάρα πολύ.

 

Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδω και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρισή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινίσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοί βοήθησαν και ποιοί όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανένα κόμμα και καμία παράταξη.

 

Κατ᾽ αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ.

 

Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός.

 

Εδώ και αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η προστασία των κόπων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από το Κρατος και τη Δικαιοσύνη, δεν εφαρμοζόταν. Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατα καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα οτι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτο (χωρίς να βγεί στα κανάλια να το διαφημίσει).

 

Τέλος, να πληροφορήσω τον κ.Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη».