Ξανθός για απόσυρση ογκολογικού φαρμάκου: Να επιδείξει στάση ευθύνης η εταιρία

Ξανθός για απόσυρση ογκολογικού φαρμάκου: Να επιδείξει στάση ευθύνης η εταιρία Facebook Twitter
0

Να επιδείξει στάση ευθύνης κάλεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τη φαρμακευτική εταιρεία που αιφνιδιαστικά, όπως είπε, αποφάσισε να αποσύρει ογκολογικά φάρμακα από τη λίστα εν μέσω διαπραγμάτευσης.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για τα ωράρια των γιατρών του ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ενημερώσει για την ενέργεια της εταιρίας, τόσο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

«Θα δούμε αν θα υλοποιηθεί στη πράξη η απειλή της εταιρίας. Αν θα έχουν οι ογκολογικοί άρρωστοι το φάρμακό τους, δεν είναι ζήτημα ενός «μπίζνες-πλαν» μιας εταιρίας, αλλά είναι πολιτικό θέμα. Έχουμε ήδη ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όλες τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και οργανισμούς.

Εμείς θα θέλαμε να κρατήσει στάση ευθύνης σε αυτό το ζήτημα. Είναι άλλο να κάνεις κριτική και άλλο να νομιμοποιείς μονομερή ενέργεια εταιρίας που πλήττει τους πολίτες και τους ασθενείς. Ελπίζω να δοθεί σήμα ότι αυτό είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Να συζητήσουμε διεξοδικά ναι, να το κάνουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιαζόμαστε από την εταιρία. Θα ασκήσουμε όποια πολιτική διαθέτουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM