ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

WSJ: Η δήλωση Βαρουφάκη για τα IOUs οδήγησε στην αποχώρησή του

WSJ: Η δήλωση Βαρουφάκη για τα IOUs οδήγησε στην αποχώρησή του Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Στο παρασκήνιο της ξαφνικής παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την αποχώρηση του υπουργού ύστερα από τη χθεσινή δηλωσή του για παράλληλο νόμισμα και IOUs.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η WSJ, «ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πριν από μερικούς μήνες ότι οι σχέσεις του κ. Βαρουφάκη με το Eurogroup είχε χαλάσει και ήδη έψαχνε για μια ευκαιρία να τον αντικαταστήσει, λένε άνθρωποι εξοικειωμένοι με τη σκέψη του πρωθυπουργού.

»Η δημοτικότητα του κ. Βαρουφάκη στην Ελλάδα έχει αποθαρρύνει τον κ. Τσίπρα από τον παραμερισμό του μέχρι σήμερα, προσθέτουν τα ίδια άτομα. Αλλά ο πρωθυπουργός αντέδρασε αφότου ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα αργά την Κυριακή ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισαγάγει ένα παράλληλο νόμισμα και ηλεκτρονικά IOUs, παρόμοια με εκείνα που εκδόθηκαν στο παρελθόν στην Καλιφόρνια. Ο κ. Βαρουφάκης υπαναχώρησε γρήγορα από τα σχόλιά του στην Daily Telegraph, αλλά ο πρωθυπουργός, λένε τα άτομα εξοικειωμένα με το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να δήλωσε στην Telegraph ότι «αν χρειαστεί θα εκδώσουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα». Τα IOUs είναι έγγραφα, υποσχετικοί τίτλοι που αναγνωρίζουν ότι ο κάτοχός τους θα λάβει ένα χ ποσό κάποια στιγμή στο μέλλον (από τα ηχητικά αρχικά της φράσης «I owe you»). 

WSJ: Η δήλωση Βαρουφάκη για τα IOUs οδήγησε στην αποχώρησή του Facebook Twitter
Aποχώρηση αντάξια ενός στάρ: ο κ. Βαρουφάκης με τη σύζυγό του νωρίτερα σήμερα

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

3

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια