Τζανακόπουλος: «Η ΝΔ βάζει στο πολιτικό ζύγι την ανθρώπινη ζωή - Λειτουργεί με όρους βεντέτας»

Τζανακόπουλος: «Η ΝΔ βάζει στο πολιτικό ζύγι την ανθρώπινη ζωή - Λειτουργεί με όρους βεντέτας» Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Για «απίστευτο κυνισμό» της κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι «βάζει στην πολιτική στάθμιση την ανθρώπινη ζωή, κάτι που εκφεύγει των αρχών του ευρωπαϊκού φιλελεύθερου πολιτισμού, αλλά και του κοινοβουλευτισμού».

«Πρόκειται για μια δραματική τροπή που αναδεικνύει την ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε, μιλώντας στο OPEN, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς για να αλλάξει την ατζέντα ο κ. Μητσοτάκης από τη μείζονα κυβερνητική κρίση, που επιβεβαιώθηκε και με την παραίτηση του κ. Ταραντίλη, δεν διστάζει να βάλει στη ζυγαριά ακόμη και την ανθρώπινη ζωή». «Είναι απαράδεκτο, η ανθρώπινη ζωή δεν μπήκε ποτέ στο ζύγι των πολιτικών εκτιμήσεων μετά τη μεταπολίτευση», ανέφερε.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «καταδικαστέες και αποτρόπαιες τις πράξεις τρομοκρατίας», σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίζεται με αυτές». Ανέφερε δε ότι «και ο κ. Τζαβάρας, βουλευτής της ΝΔ, πριν από λίγες ώρες δήλωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας, και ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αλλά και η κ. Μπακογιάννη που υποστήριξε το ίδιο». Είπε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες επιπλέον θεωρούν ότι είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να λειτουργεί με όρους εκδικητικότητας και προσωπικής βεντέτας απέναντι σε έναν κρατούμενο που έχει καταδικαστεί».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε ότι «η Δημοκρατία δεν χρειάζεται να αυτουπονομεύεται θεωρώντας εαυτόν εκβιαζόμενη, θα ήταν προτιμότερο να επιδειχθεί η ευελιξία που έχει επιδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν».

Υποστήριξε ότι «έτσι θα φαινόταν η υπεροχή της δημοκρατίας σε σχέση με τα συστήματα αξιών που υπερασπίζεται ο ίδιος ο κ. Κουφοντίνας», σημειώνοντας πως «τίθεται ζήτημα ανθρωπιστικής διαχείρισης μιας οριακής κατάστασης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM