Στην καμένη γη στις Ροβιές της Εύβοιας βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου βρεθεί ο ίδιος στην πληγείσα, από τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα, περιοχή.

 

Μετά από αυτοψία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, άμεση εξαγγελία αποζημιώσεων για όσους έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και κήρυξη των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέες, ώστε, όπως είπε, «να μη δούμε εκεί που υπήρχαν δάση να ξεφυτρώνουν σύντομα επενδύσεις real estate». 

 

Σε σχετική ανάρτησή του στο Instagram νωρίτερα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν ένα δράμα και πρέπει να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας.».

 

Πρόσθεσε δε ότι «είμαστε μπροστά στο φαινόμενο μιας ραγδαίας κλιματικής κρίσης» ενώ σημείωσε πως «αν πριν από τρία χρόνια αιφνιδιαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία αιφνιδιασμού.».

 

Συνέχισε δε, λέγοντας πως «Αναρωτιέμαι με τρόμο, τι θα γινόταν εάν φυσούσαν άνεμοι 5-6 ή και 8 μποφόρ όπως είχαμε στο παρελθόν. Η εικόνα είναι πάρα πολύ αρνητική. Η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά, όπως δεν λειτούργησε υποδειγματικά και παλαιότερα. Οφείλουμε να ανασχεδιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας της για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο, το οποίο, δυστυχώς, από εδώ και στο εξής θα είναι σύνηθες.» σημείωσε.

 

Φτάνοντας στην Αιδηψό, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη για τις προσπάθειες που κατέβαλε χθες για να μεταφέρει κατοίκους και παραθεριστές από τις Ροβιές.

 

Από την Αιδηψό αναχώρησε για τη Λίμνη όπου επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.