Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης βρήκε τη δικαιολογία δια πάσα νόσον, ότι "δεν φταίω εγώ, φταίει η πανδημία"

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης βρήκε τη δικαιολογία δια πάσα νόσον, ότι "δεν φταίω εγώ, φταίει η πανδημία" Facebook Twitter
0

Στην πιθανότητα νέου lockdown και τις ελλείψεις στο ΕΣΥ, τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

«Τα έκτακτα μέτρα, για όσο διαρκεί η κρίση, έχουν κόστος περίπου 8 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους. Είναι απολύτως επιβεβλημένα για να μην οδηγηθούμε σε κατάσταση κοινωνικής λεηλασίας. Αν η κυβέρνηση δεν τα υλοποιήσει το κάνει επειδή δεν θέλει, όχι επειδή δεν μπορεί», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από ό,τι σήμερα, με άδεια ταμεία και υποχρέωση για υψηλά πλεονάσματα».

Για την επιβολή νέων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, σημείωσε πως «αν η επιστημονική κοινότητα υποδείξει lockdown, το ουσιαστικό ερώτημα δεν είναι τι θα κάνουμε εμείς, αλλά τι έκανε ή δεν έκανε η κυβέρνηση για να φτάσουμε εκεί». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν αξιοποίησε τον χρόνο που του έδωσε ο κόσμος με τη στάση του για να ενισχύσει το ΕΣΥ και βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να ανακοινώνεται ότι μένουν μόνο 22 κλίνες ΜΕΘ αδιάθετες στην Αττική. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και είναι από επιλογή, από άποψη, από ιδεοληψία», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους του να ζητήσει εκλογές σε συνθήκες πανδημίας. «Αν δεν ήμασταν σε συνθήκες πανδημίας, αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι συνθήκες, μπορεί και να ζητούσα. Ωστόσο δεν μου το επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία μου και οι αρχές του κόμματός μας σε συνθήκες που αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί να ζητήσω εκλογές. Οι αρχές μας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο παρελθόν...Είμαστε εδώ καταθέτω τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας αλλά έχω μία αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στην χώρα».

Για τα ελληνοτουρκικά είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί μία τακτική βλέποντας και κάνοντας, κινείται χωρίς πυξίδα», τονίζοντας αναφορικά με την στάση της ΕΕ πως το κρίσιμο είναι να διαπιστώσουν ότι η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, άρα η μία σοβαρή στρατηγική είναι του καρότου και του μαστίγιου. «Η κυβέρνηση οφείλει μια επίσημη ενημέρωση. Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι έχει ένα εσωτερικό ακροατήριο που έχει συνηθίσει συγκεκριμένη ρητορική στα εθνικά θέματα, και έτσι έχει άλλη γλώσσα μέσα και άλλη έξω», πρόσθεσε. 

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει βρει τη δικαιολογία δια πάσα νόσον, ότι 'δεν φταίω εγώ, φταίει η πανδημία'. Ο λαός ήδη έχει αρχίσει να κρίνει και να συγκρίνει, παρά την εικονική πραγματικότητα που δείχνουν ΜΜΕ που έχουν χρηματοδοτηθεί», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου. 

Για το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία, απέδωσε την εξέλιξη στη φιλική σχέση του πρωθυπουργού με τον κατασκευαστή των μασκών για τους μαθητές, σημειώνοντας πως «ακόμη και εν μέσω πανδημίας στόχος για την κυβέρνηση είναι να κάνει μπίζνες να γίνονται "δουλίτσες"». 

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε επίσης το κίνημα κατά της μάσκας, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση με τις αντιφάσεις της στην πανδημία εκτρέφει τον ανορθολογισμό». «Όταν κάνεις μία πολιτική με τεράστιες αντιφάσεις εσύ τροφοδοτείς το κίνημα του ανορθολογισμού κατά της χρήσης της μάσκας. Όταν άφηναν στις εκκλησίες την προσέλευση χωρίς μάσκες, όταν ακόμη και σήμερα φωτογραφίζονται υπουργοί να μεταλαμβάνουν, αυτό τι είναι; Όταν την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα αυξάνεις τον αριθμό των επιβατών στα πλοία, αυτό τι είναι; Όταν δεν αυξάνεις τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικών Μεταφοράς τότε αυτό τι μήνυμα στέλνει;», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τέλος στην Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τις συμφωνίες με τη Βόρειο Μακεδονία και πως «περιμένει 158 συγγνώμες». «Κάθε ψήφος υπέρ των συμφωνιών θα είναι και μία συγγνώμη για την αθλιότητα που έγινε πριν από δύο χρόνια και για την εξαπάτηση των απλών πολιτών. Περιμένουμε λοιπόν 158 συγγνώμες, βάζοντας μέσα και τον Αντώνη Σαμαρά», τόνισε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ