Τσίπρας: Μόνο 1/3 πραγματικά γεγονότα στο βιβλίο του Βαρουφάκη - Θα δω την ταινία του Γαβρά

Τσίπρας: Μόνο 1/3 πραγματικά γεγονότα στο βιβλίο του Βαρουφάκη - Θα δω την ταινία του Γαβρά Facebook Twitter
2

Στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και την ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» του Κώστα Γαβρά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Την ταινία του κυρίου Γαβρά βεβαίως και θα την δω», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω την αίσθηση ότι θα είναι μια καλή ταινία όπως οι περισσότερες του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, του κυρίου Γαβρά», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ωστόσο πως η ταινία, όπως και το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο οποίο βασίζεται, «θα αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα με μια εγωκεντρική βάση».

«Το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη είναι 1/3 πραγματικά γεγονότα, 1/3 διαστρεβλωμένα γεγονότα και 1/3 μυθοπλασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ταινία θα κριθεί από το κεντρικό μήνυμα που θέλει να βγάλει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας που είπε, όπως του εξήγησε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, αναφέρεται στη σύγκρουση μιας μικρής χώρας να βρει το δίκιο της απέναντι στο ισχυρό παγκόσμιο κατεστημένο.

Τέλος, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του κ. Βαρουφάκη, ότι μετάνιωσε για την παρουσία του στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε: «Δεν ήξερα ότι οι υπουργοί αίρουν την ευθύνη τους στον πρωθυπουργό», προσθέτοντας πως θα το λάβει σοβαρά υπ' όψιν του για το μέλλον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τσίπρας: Μόνο 1/3 πραγματικά γεγονότα στο βιβλίο του Βαρουφάκη Πηγή: www.lifo.grΔιαστρέβλωση και μυθοπλασία τα άλλα 2/3 από τον κ. Βαρουφάκη (κατά Τσίπρα).Μην διερευνήσουμε για τις αιτίες της διαστρέβλωσης και της μυθοπλασίας. Δεν συμφέρει κανένα τους. ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, που οι κ.κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης χειρίζονταν σαν παίγνια, αφού - όπως έχει αποδειχθεί πια από δηλώσεις και των δύο -, δεν υπήρχε κοινό συγκεκριμένο οικονομικό σχέδιο, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ Η ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΑ "ΓΑΤΑΚΙΑ".Μην ξεχνάμε ότι ο πρώην ΠΘ την άνοιξη του 2015, είχε δηλώσει ότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι του Βαρουφάκη τον πολεμούν, γιατί δεν μπορούν να συναγωνιστούν την οικονομική ευφυία του...Απαντήθηκε στις εκλογές τι κατάλαβε ο λαός - πλειοψηφικά -, για την ευφυία και των δύο και το ήθος τους..
"οι υπουργοί αίρουν την ευθύνη τους στον πρωθυπουργό". Τι είναι πάλι τούτο; Σημαίνει κάτι γιατί εγώ νόημα δεν βγάζω. Ήθελε να πει "ερειδουν την ευθύνη τους στον πρωθυπουργό" μήπως;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ