Τσίπρας: Κρίσιμη παράμετρος η ρύθμιση του χρέους

Τσίπρας: Κρίσιμη παράμετρος η ρύθμιση του χρέους Facebook Twitter
SOOC
1

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προοπτικές της χώρας ενόψει της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης. 

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η ρύθμιση του χρέους θέτει διαχωριστές γραμμές μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το «αποφασιστικό βήμα προς την οριστική έξοδο από την κρίση», μετά από οκτώ χρόνια επιτροπείας.

Όμως για να διατηρήσει η χώρα την αναπτυξιακή της δυναμική, ο πρωθυπουργός θεωρεί κρίσιμη παράμετρο τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επιστροφής στα δεδομένα του 2010.

Κατά τον ίδιο, η έξοδος από τα μνημόνια θα διευρύνει τους «βαθμούς ελευθερίας» ως προς την άσκηση πολιτικής, καθιστώντας ακόμα πιο σαφείς τις διαφορές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"...η έξοδος από τα μνημόνια θα διευρύνει τους «βαθμούς ελευθερίας» ως προς την άσκηση πολιτικής..."Οι "βαθμοί ελευθερίας" (όρος της στατιστικής καθώς επίσης και της φυσικής--γνωστός από την θερμοδυναμική και την κινητική θεωρία των αερίων) την κόλλησε ο Τσίπρας από τον Βαρούφα. Είναι ένας πομπώδης (και μάλλον άκυρος) τρόπος για να πεις, πολύ απλά, "ελευθερία κινήσεων" (βλέπε προσλήψεις, επιδόματα, και στο βάθος χρεοκοπία ξανά).