Τσίπρας: Κρίσιμη παράμετρος η ρύθμιση του χρέους

Τσίπρας: Κρίσιμη παράμετρος η ρύθμιση του χρέους Facebook Twitter
SOOC
1

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προοπτικές της χώρας ενόψει της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης. 

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η ρύθμιση του χρέους θέτει διαχωριστές γραμμές μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το «αποφασιστικό βήμα προς την οριστική έξοδο από την κρίση», μετά από οκτώ χρόνια επιτροπείας.

Όμως για να διατηρήσει η χώρα την αναπτυξιακή της δυναμική, ο πρωθυπουργός θεωρεί κρίσιμη παράμετρο τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επιστροφής στα δεδομένα του 2010.

Κατά τον ίδιο, η έξοδος από τα μνημόνια θα διευρύνει τους «βαθμούς ελευθερίας» ως προς την άσκηση πολιτικής, καθιστώντας ακόμα πιο σαφείς τις διαφορές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"...η έξοδος από τα μνημόνια θα διευρύνει τους «βαθμούς ελευθερίας» ως προς την άσκηση πολιτικής..."Οι "βαθμοί ελευθερίας" (όρος της στατιστικής καθώς επίσης και της φυσικής--γνωστός από την θερμοδυναμική και την κινητική θεωρία των αερίων) την κόλλησε ο Τσίπρας από τον Βαρούφα. Είναι ένας πομπώδης (και μάλλον άκυρος) τρόπος για να πεις, πολύ απλά, "ελευθερία κινήσεων" (βλέπε προσλήψεις, επιδόματα, και στο βάθος χρεοκοπία ξανά).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ