Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Μητσοτάκη- Είναι ήδη απερχόμενος πρωθυπουργός

Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Μητσοτάκη- Είναι ήδη απερχόμενος πρωθυπουργός Facebook Twitter
ANDREA BONETTI/ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI
0

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μία ώρα αρχύτερα για να σταματήσει να ματώνει και να γονατίζει τη χώρα και την κοινωνία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε νέα ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, θίγοντας μεταξύ άλλων τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας.

«Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε σχεδόν σε όλα όσα υποσχέθηκε και απέτυχε παταγωδώς. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία ότι όσο και να τα στηρίξουν τα media ή η διαπλοκή είναι ήδη ένας απερχόμενος πρωθυπουργός, το ξέρει και ο ίδιος το ξέρει και η διαπλοκή», επισήμανε.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ενδεχομένως δεν θέλουν για άλλη μία φορά να αποδεχτούν είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου θα είναι κυβέρνηση Προοδευτική. Είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Όποτε και αν αυτές διεξαχθούν».

«Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί η χώρα δεν βρίσκεται μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας, βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη»", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Εδώ και ενάμιση χρόνο ο κύριος Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία με τρόπο που γεννά νέα προβλήματα αντί να δίνει λύσεις. [..] Προστατεύει τα συμφέροντα μιας χούφτας ιδιωτικών ομίλων στην υγεία αντί να οχυρώνει το εθνικό σύστημα υγείας. Αποφασίζει μόνος μαζί με τους αποτυχημένους κόλακες που τον περιστοιχίζουν αντί να δώσει χώρο και ρόλο στην επιστήμη και τους ειδικούς».

Επιπλέον κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είναι σαν να ζει σε μία άλλη Ελλάδα». «Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του κατάφεραν κάτι σχεδόν ακατόρθωτο: Ο Νοέμβρης το 2021 να είναι χειρότερος από το Νοέμβρη του 2020 όταν δεν είχαμε εμβόλια. Φτάσαμε σήμερα να είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης στους θανάτους και στον πάτο στους εμβολιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM